Yarı İletken Dünyasından Haberler - 30/11 - 06/12/2022

1. Dünya çapında yarı iletken gelirinin 2023'te azalması bekleniyor

Gartner’a göre gelirin 2023 yılında toplam 596 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor, önceki 623 milyar dolarlık tahminden daha düşük. Gartner'ın son tahminine göre, küresel yarı iletken gelirinin 2023'te yüzde 3,6 oranında düşmesi bekleniyor.

 

Easybom'a göre ise , küresel yarı iletken satışlarının 2022'de rekor kıran bir yılın ardından 2023'te% 5 oranında düşmesi bekleniyor. Easybom, yarı iletken satışlarının 2021'de% 25 artarak 614,7 milyar dolara yükselmesine rağmen, Easybom'un bu yıl% 3 daha artarak 636 milyar dolarlık yeni bir rekora ulaşacağını tahmin ettiğini açıkladı.

 

Ancak Easybom, 2022'nin ikinci yarısında yarı iletken satışlarını engelleyen zorlukların 2023'ün ilk bölümüne kadar devam edeceğini öngördüğünü belirtti.

 

Kaynak: Easybom: 2023'te Yarı İletken Sektörü Tahmini - Bugün Yarı İletken Endüstrisi - EIN Presswire (einnews.com)

 

Kaynak: Worldwide semiconductor revenue to decline 3.6% in 2023: Gartner (gulfbusiness.com)

 

2. Doğu Hindistan'ın Odisha'da Ortaya Çıkan İlk Yarı İletken Ünitesi

Başbakan Naveen Patnaik'in talebi üzerine, İngiltere merkezli holding SRAM & MRAM Group, Bhubaneswar'da 30.000 crore yatırımla yarı iletken bir üretim birimi kuracak.

 

Medyaya brifing veren SRAM & MRAM Group yetkilileri, yarı iletken üretim ünitesinin, şirketin tüm devlet dairelerinden izin almasından kısa bir süre sonra üç ay içinde ortaya çıkacağını söyledi.

 

Önerilen birim, Bhubaneswar yakınlarındaki 40 dönümlük bir alanda kurulacak.Yarı iletken ünitenin kurulmasıyla şirket, Odisha'da 4000-500 doğrudan istihdam sağlayacak. Başlangıçta, şirket proje için 30.000 crore harcayacak. Daha sonra, yatırım Rs 2 lakh crore'a kadar çıkacaktır.

 

Kaynak: Doğu Hindistan'ın Odisha'da ortaya çıkan ilk yarı iletken ünitesi (sambadenglish.com)

 

3. Tayvan ve Slovakya, ticaret, yarı iletkenler üzerindeki borsaları artırmak için MOU'lar imzaladı

Tsai ve Ekonomi Bakanlığı Slovak Devlet Sekreteri Peter Gerhart, ikili ticaret ve ekonomik işbirliğinin nasıl artırılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

Tsai, Tayvan ve Slovakya'nın son yıllarda ilişkilerin ısındığını ve her iki tarafın da yarı iletkenler, elektrikli araçlar ve uzay endüstrisi üzerindeki işbirliklerini genişletmeyi umduğunu söyledi. Oturum sırasında tartışılan diğer konuların yenilenebilir enerji, biyoteknoloji, uzay ve bilim programlarını içerdiğini söyledi.

 

Her iki taraf da önemli ortaklıklarını pekiştirmek için çalışmaya devam etmeyi kabul etti.

 

Kaynak: Tayvan ve Slovakya, ticaret, yarı iletkenler üzerindeki borsaları artırmak için MOU'lar imzaladı - Focus Taiwan

 

4. Argonne, ABD yarı iletken endüstrisini canlandırmaya yardımcı oluyor

ABD Enerji Bakanlığı (DOE), mikroelektroniğin 2 On Yıl Enerji Verimliliği Ölçeklendirme (EES2) ( Energy Efficiency Scaling for 2 Decades ) girişimini başlattı. Girişimin bir parçası olarak, 21 şirket ve kuruluş, önümüzdeki yirmi yıl içinde mikroelektroniğin enerji verimliliğini bin kat artırma sözü verdi. Geçen hafta, dokuz şirket daha ilk çalışma grubu toplantısında girişime katılma sözü verdi.

 

Amaçları, ABD için ekonomik ve çevresel faydalar sağlayacak ve sürdürülemez yaşam döngüsü enerji kullanımından kaçınacak bir teknoloji liderliği yolu oluşturmaktır. Bu faydalar, mikroelektronik üreten ABD yarı iletken üreticilerinin rekabet gücünü arttırmayı ve mikroelektronik kullanımının çevresel etkisini azaltmayı içerir.

 

Açılış imza ortakları arasında DOE'nin Argonne Ulusal Laboratuvarı ve diğer beş ulusal laboratuvar bulunmaktadır. İmzalayan şirketler arasında Intel, Microsoft, Micron, Synopsys ve diğerleri yer alıyor.

 

Kaynak: Argonne, ABD yarı iletken endüstrisini canlandırmaya yardımcı oluyor (newswise.com)

 

5. SEMI: Küresel Yarı İletken Ekipman Faturaları 2022'nin 3. çeyreğinde %9 arttı

SEMI, Dünya Yarı İletken Ekipman Pazarı İstatistikleri (WWSEMS) Raporunda, küresel yarı iletken ekipman faturalandırmalarının 2022'nin ikinci çeyreğinden üçüncü çeyreğine kadar% 9 ve yıllık% 7 artarak 28,75 milyar ABD Doları'na yükseldiğini açıkladı.

 

SEMI Başkanı ve CEO'su Ajit Manocha, "Üçüncü çeyrekte yarı iletken ekipman geliri artışı, 2022 için olumlu tahminlerle uyumlu kaldı" dedi. "3. çeyrek için ekipman harcamalarındaki çeyrekten çeyreğe %9'luk artış, yarı iletken endüstrisinin uzun vadeli büyümeyi ve teknoloji inovasyonunu desteklemek için fab kapasitesini destekleme kararlılığını yansıtıyor."

 

Kaynak: SEMI: Küresel Yarı İletken Ekipman Faturaları 2022'nin 3. çeyreğinde %9 arttı (iconnect007.com)

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım