Yarı İletken Dünyasından Haberler - 26/10 - 01/11/2022

1. Aylık Yarı İletken Satışları Eylül Ayında Küresel Olarak %0,5 Azaldı.

Eylül 2022 ayı için küresel yarı iletken satışlarının Ağustos 2022'ye göre% 0,5 ve Eylül 2021'den% 3,0 daha az düştüğünü açıkladı. Dünya çapında yarı iletken satışları, 2022'nin 3. çeyreğinde, 2021'in 3. çeyreğine göre% 3,0 ve 2022'nin 2. çeyreğine göre% 6,3 daha az bir düşüşle 141 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Kaynak: Aylık Yarı İletken Satışları Eylül Ayında Küresel Olarak %0,5 Azaldı - Semiconductor Industry Association (semiconductors.org)

 

2. Samsung Electronics'in net karı, bellek çipi fiyatlarının düşmesiyle %24 geriledi.

Samsung Electronics Co., ana gelir kaynağı olan bellek yongalarının fiyatlarının yarı iletken endüstrisi bir gerilemeden geçerken düşmesiyle karların düştüğünü gördü.

 

PC'ler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere teknoloji ürünlerine olan zayıf talep nedeniyle üçüncü çeyrekte net kârda bir önceki yıla göre% 23,6'lık bir düşüş kaydetti. Zayıflık geçen hafta Google'ın Alphabet Inc.GOOGL,% -1.85 GOOG,% -1.99,% Microsoft Corp.MSFT,% -1.59 ve Facebook ana Meta Platforms Inc.META,% -6.09 hisse senetlerine de yansıdı.

 

Kaynak: Samsung Electronics'in net karı, bellek çipi fiyatları düştükçe %24 düştü - MarketWatch

 

3. Tayvan'ın 'silikon kalkanını' delmek: Adanın özgürlüğünü koruyan yarı iletken endüstrisi şu anda risk altında mı?

Tayvan Demokratik İlerleme Partisi (DPP) milletvekili Hung San-han, Çin ordusunun tam bir istilaya teşebbüs etmek yerine adayı abluka altına alabilmesi durumunda Taipei'nin bir "acil durum planı" olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Tayvan'ın yarı iletken endüstrisi, güvenliğini sağlamaya yardımcı olur. Şimdi risk altında mı? | Yıldız (thestar.com)

 

4. Dört Samsung Çalışanı Yarı İletken Teknolojisini Çalmaktan Suçlandı.

Koreli firmadan yarı iletken teknolojileri hakkında çok değerli bilgiler çaldıkları ve rakip şirketlere sızdırdıkları bildirildi. Bu sürecin 2 ayrı hırsızlık vakası olduğu, ilk vaka eski Samsung çip üretim teknolojisiyle ilgili gizli bilgilerin fotoğraflarını çekmesini içerdiğini ikinci vakanın eski bir Samsung Çalışanının mevcut iki çalışandan gizli bilgi almasını içeriyor.

 

Kaynak: Dört Samsung Çalışanı Yarı İletken Teknolojisini Çalmaktan Suçlandı (androidheadlines.com)

 

5. Shenzhen'in kuantum araştırma enstitüsü, Çin'in yarı iletken 'boğulma noktalarında' atılımlar aramak için özel bir birim kurdu.

Enstitünün duyurusuna göre, kilit bileşenlerdeki ilerlemeler merkez için en önemli öncelik olacak. Yeni ünite IC tasarımı, radyo frekansı ve mikrodalga cihaz geliştirme ve diğer kuantum hesaplama teknolojilerine odaklanacak.

 

Kaynak: Shenzhen'in kuantum araştırma enstitüsü, Çin'in yarı iletken 'boğulma noktalarında' atılımlar aramak için özel bir birim kurdu | Güney Çin Sabah Postası (scmp.com)

 

6. Wolfspeed, Jaguar Land Rover'ın yeni nesil EV'leri için silikon karbür güç cihazları tedarik edecek.

İngiltere merkezli Jaguar Land Rover'a yeni nesil elektrikli araçları (EV'ler) için silikon karbür (SiC) güç cihazları tedarik etmek için stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu ve bu da daha fazla güç aktarma sistemi verimliliği ve genişletilmiş sürüş menzili sağladı.

 

Reimagine stratejisi kapsamında Jaguar Land Rover, 2039 yılına kadar tedarik zinciri, ürünleri, hizmetleri ve operasyonlarında karbon net-sıfır olmayı hedefleyen, elektrik öncelikli bir işletmeye dönüşüyor.

 

Kaynak: Wolfspeed, Jaguar Land Rover'ın yeni nesil EV'leri için silikon karbür güç cihazları tedarik edecek (semiconductor-today.com)

 

7. Japonya fonu, EV yarı iletkenleri yapmak için Onsemi tesisini satın aldı.

Nikkei, Japonya Kalkınma Bankası ve ticaret evi Itochu tarafından desteklenen bir Japon fonunun, Onsemi olarak bilinen Amerikalı üretici ON Semiconductor'a ait Japonya'daki bir yarı iletken tesisini satın alacağını öğrendi.

 

Niigata merkezli fabrika, en son üretim tesisleriyle donatılacak ve Aralık ayında elektrikli araçlar ve cihazlar için güç yarı iletkenlerinin sözleşmeli üretimine başlayacak. Tesis, yaklaşık 600 kişilik mevcut personelini koruyacak.

 

Kaynak: Japonya fonu, EV yarı iletkenleri yapmak için Onsemi tesisini satın aldı - Nikkei Asya

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım