Yarı İletken Dünyasından Haberler - 22/02/2023 - 28/02/2023

1. Çin’e Polisilikon İthalatı Yeniden Düştü

2021'deki geçici bir zirveden sonra, Çin'e polisilikon ithalatı 2022'de tekrar düştü. Çin gümrük istatistiklerine göre, güneş pilleri için hammadde ithalatı, 2021 için 114.203 metrik tondan (MT) 2022'de 88.093 MT'ye %23 oranında düştü.

 

Polisilikon pazar uzmanı Bernreuter Research başkanı Johannes Bernreuter, "2021'deki ciddi polisilikon kıtlığının ardından, Çin'deki yeni üretim kapasitelerinin artması, 2022'de ithalat hacimlerine damgasını vurdu" diyor. Ön üretim tahminlerini kullanan pazar analisti, Çin'in güneş enerjisi sınıfı polisilikonun küresel üretimindeki payını, 88'de% 2022 ve 82'de% 2021'ten 55'de% 2017'e yükseltiyor.

 

158'deki 918.2017 MT'lik zirveleriyle karşılaştırıldığında, Çin'e yapılan yıllık polisilikon ithalatı neredeyse yarı yarıya azaldı. Şimdi 2012.82 MT'ye ulaştıklarında 760 seviyesine yakınlar.

 

Kaynak: Çin'e Polisilikon İthalatı Tekrar Düştü - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

 

2. Intel’in temettü kesintisi kaliteye olan ihtiyacı gösteriyor. İşte UBS tarafından taranan 20 temettü hisse senedi

Intel, analistlerin tahminlerinin çip üreticisinin önümüzdeki iki tam yıl boyunca negatif nakit akışı sağlamasının beklendiğini göstermesinin ardından temettü payını% 66 oranında azalttı.

 

Yüksek temettü ödeyen hisse senetleri, piyasa kargaşası zamanlarında rahatlık sağlayabilir. Para yuvarlanıyorsa sabırlı olmak çok daha kolaydır ve daha geniş piyasa düştüğünde temettüleri yeniden yatırma stratejisi daha iyi performans gösterebilir.

 

Ancak bir yatırımcının görmek istediği son şey temettü kesintisidir ve sürpriz bir temettü kesintisi bir hisse senedinin fiyatı için cezalandırıcı olabilir.

 

Kaynak: Intel'in temettü kesintisi kaliteye olan ihtiyacı gösteriyor. İşte UBS tarafından taranan 20 temettü hisse senedi. - MarketWatch

 

3. ABD’den 2030’a Kadar En Az İki Büyük Gelişmiş Çip Üretim Merkezi Kurma Hedefi

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, gelişmiş yarı iletken üretimi için 2030 yılına kadar en az iki büyük ölçekli üretim merkezi kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

Raimondo, ülkedeki çip üretiminin ve bu konudaki bilimsel araştırmaların artırılması adına düzenlenen CHIPS yasasına ilişkin Georgetown Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı.

 

"CHIPS Yasası ve Amerika'nın Teknolojik Liderliği için Uzun Vadeli Vizyon" başlıklı konuşmasında Raimondo, ABD'nin teknoloji ve inovasyonda liderliğini sağlamlaştırmaya yönelik uzun vadeli hedeflerini anlattı.

 

Raimondo, CHIPS yasasının ülkenin geleceği için önemli yatırımlar yapma fırsatı sunduğunu belirterek, "Bu yasanın teşvik ettiği araştırma, inovasyon ve üretim, gelecek yıllarda ekonomik ve ulusal güvenliğimizi güvence altına alarak teknolojik süper güç olmamızı sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: ABD'den 2030'a Kadar En Az İki Büyük Gelişmiş Çip Üretim Merkezi Kurma Hedefi (kamyonum.com.tr)

 

4. ABD, Chips Act fonlarıyla yarı iletken üretim kümeleri oluşturmayı hedefliyor

Ticaret Bakanı Raimondo, 2030 yılına kadar en az iki çip yapım ekosisteminin yaratılacağını söylüyor. 

 

Ticaret Bakanı Gina Raimondo'ya göre, ABD, 2030 yılına kadar en az iki yarı iletken üretim kümesi oluşturmak için 53 milyar dolarlık Çip Yasası'ndan fon sağlamayı hedefleyecek ve ABD'ye daha fazla çip üretimi getirme planının ilk aşamalarını işaretleyecek.

 

Bayan Raimondo, amacın imalat tesislerini, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarını, cipslerin montajı için nihai paketleme tesislerini ve operasyonun her aşamasını desteklemek için gereken tedarikçileri bir araya getirecek ekosistemler oluşturmak olacağını söyledi.

 

Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, "Bunu 2030 yılına kadar uygulamayı bitirdiğimizde, Amerika dünyanın en gelişmiş yarı iletken çiplerini tasarlayacak ve üretecek" dedi.

 

Kaynak: ABD, Chips Act fonlarıyla yarı iletken üretim kümeleri oluşturmayı hedefliyor | Fox İş (foxbusiness.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım