Yarı İletken Dünyasından Haberler - 19/04/2023 - 25/04/2023

1. Kimyagerler Güneş Pili Verimliliğini İki Katına Çıkarmak İçin Ultra İnce Malzeme Öneriyor

Güneş ışığını elektriğe veya depolanabilir yakıtlara dönüştürmek için güneş pillerini kullanan güneş enerjisi teknolojileri, enerji ihtiyaçları için fosil yakıtların ötesine bakan bir dünyada ivme kazanıyor.

 

Bugün çatıları ve açık alanları noktalayan koyu mavimsi güneş panelleri tipik olarak iyi test edilmiş yarı iletken bir malzeme olan silikondan yapılmıştır. Bununla birlikte, silikon fotovoltaik teknolojinin sınırlamaları vardır, ancak güneş ışığından topladığı enerjinin% 40'ını ısı atığı şeklinde kaybeder. Colorado Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, güneş enerjisini iyileştirmenin ve endüstrinin keşfetmesi için daha fazla seçenek sunmanın radikal yeni yollarını araştırıyorlar.

 

CSU kimyagerleri, silikon değil, molibden disülfür adı verilen bol miktarda bulunan doğal bir malzeme kullanarak güneş pilleri yapmayı öneriyorlar. Fotoelektrokimyasal ve spektroskopik tekniklerin yaratıcı bir kombinasyonunu kullanan araştırmacılar, son derece ince molibden disülfür filmlerinin, bir gün güneş teknolojilerini büyük ölçüde geliştirebilecek benzeri görülmemiş yük taşıyıcı özellikleri gösterdiğini gösteren bir dizi deney yaptılar.

 

Deneyler kimya doktora öğrencisi Rachelle Austin ve doktora sonrası araştırmacı Yusef Farah tarafından yönetildi. Austin, Kimya Bölümü'nde doçent olan Justin Sambur ve aynı bölümde doçent olan Amber Krummel'in laboratuvarlarında ortaklaşa çalışmaktadır. Farah, Krummel'in laboratuvarında eski bir doktora öğrencisidir. Çalışmaları Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlandı.

 

Kaynak: Kimyagerler Güneş Pili Verimliliğini İki Katına Çıkarmak İçin Ultra İnce Malzeme Öneriyor - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

 

2. Intel ve Merck KGaA, Darmstadt, Almanya Sürdürülebilir Bir Gelecek için Yarı İletken Araştırmalarını Finanse Ediyor

Intel ve Merck KGaA, Darmstadt, Almanya, daha sürdürülebilir yarı iletken süreçler ve üretim teknolojilerindeki atılımlar için en son teknoloji yapay zekadan yararlanmak ve bunları geliştirmek üzere işbirliğine dayalı bir araştırma programı için ortak finansman sağlamayı planlıyor.

 

Dünyanın önde gelen yarı iletken tasarım ve üretim şirketlerinden biri olan Intel, kendi operasyonlarının ötesine geçen bir fark yaratmak için benzersiz bir konumdadır ve daha parlak bir gelecek için yenilikçi çözümler peşinde koşmaya yatırım yapmaktadır.

 

Bu araştırma girişimi, tüm yarı iletken değer zinciri boyunca sürdürülebilirliği desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

Kaynak: Intel ve Merck KGaA, Darmstadt, Almanya Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yarı İletken Araştırmalarını Finanse Ediyor - Intel Toplulukları

 

3. Quantum Source, Fotonik Kuantum Hesaplamada Sürekli Gelişmeyi Teşvik Etmek İçin 12 Milyon Dolar Topladı

Fotonik kuantum bilgisayarları piyasaya sürmek için gereken teknolojiyi geliştiren İsrail merkezli bir şirket olan Quantum Source, bugün Dell Technologies Capital liderliğinde 12D'nin yanı sıra mevcut yatırımcılar Eclipse VC, Grove Ventures ve Pitango First'ün katılımıyla 10 milyon dolarlık bir tohum uzatma yatırım turu düzenlediğini açıkladı. Uzatma, Quantum Source'un tohum turu toplamını, Quantum Computing alanındaki en büyük toplam tohum finansmanından biri olan 27 milyon dolara getiriyor.

 

Bu ek 12 milyon dolarlık finansman turu, şirket önemli teknik ve performans kilometre taşlarına ulaşmak için ölçeklendirildikçe araştırma ve geliştirme ekibini genişletmek için kullanılacak.

 

2021 yılında yarı iletken endüstrisi gazileri ve başarılı fizikçilerden oluşan bir ekip tarafından kurulan Quantum Source, büyük ölçekli, hataya dayanıklı, fotonik kuantum bilgisayarların verimli bir şekilde uygulanmasını sağlamak için teknoloji geliştiriyor. Bugüne kadar, şirketler sadece onlarca veya yüzlerce kübitli küçük kuantum bilgisayarları inşa ettiler. Bu ilkel kuantum bilgisayarlar gerçekten çığır açan bir teknoloji olsa da, sistemler henüz ticari olarak uygulanabilir değil.

 

Kaynak: Kuantum Kaynağı, Fotonik Kuantum Hesaplamada Sürekli Gelişmeyi Teşvik Etmek İçin 12 Milyon Dolar Topladı - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

 

4. Microsoft’un Nvidia’ya rakip olabilecek kendi AI yongaları üzerinde çalıştığı bildirildi

Bloomberg, sübvanse edilen Avrupa yarı iletken endüstrisinin sponsorlarının, Avrupa Parlamentosu tarafından oylamaya sunulacak ve daha sonra bu bloğun her bir ülkesi tarafından onaylanacak versiyondaki içeriklerini onayladıklarını bildirdi. AB, yerel yarı iletken endüstrisine toplamda 43 milyar avro verecek.

 

Hükümet on yılın sonuna kadar dünya pazarında 20'ye kadar çift haneli bir pay arıyor. Bu fonlar, Avrupa'daki en gelişmiş çipleri üretmek için harcanacak. Bu programın finansman kaynakları bağlamında küçük bir tartışma başladı: 400 milyon avroluk ilk teklif, geleceğin çalışmasını finanse etmek için kullanılacak son teklifti ve plan, fonları talep görenlere ulaştırmayı amaçlıyordu ancak tasarının son versiyonunda tüm bu fonlar diğer kaynaklar tarafından kullanıldı. Şimdi araştırma veya geliştirmeden hiçbir faydası olmayacak.

 

Kaynak: Avrupa yarı iletken endüstrisinin gelişimi için yasa tasarısı yakında onaylandı - Game News 24 (game-news24.com)

 

5. Havacılık ve savunmaya odaklanmak için Emcore yeniden yapılanmayı planlıyor

Havacılık ve savunma endüstrisine yönelik dünyanın en büyük bağımsız atalet navigasyon ürünleri sağlayıcısı olan Alhambra, CA, ABD'den Emcore Corp, Emcore'un Havacılık ve Savunma'ya geçişinin son aşaması olarak bir yeniden yapılandırma programı açıkladı. Firma, Budd Lake, NJ ve Concord, CA'daki üretim tesislerinde AS9100 havacılık kalite sertifikasına sahiptir.

 

"Stratejik olmayan ürün hatlarını elden çıkarmak için birkaç ilgili tarafla aylarca süren görüşmelerden sonra, şimdi Geniş Bant iş segmentini (kablo TV, kablosuz, algılama ve çipler) kapatacağız ve savunma optoelektronik ürün hatlarımızı durduracağız. QMEMS ve lityum niyobat çipleri üretmeye devam edeceğiz, ancak Alhambra'daki indiyum fosfit (InP) gofret üretim tesisimizi kapatacağız "diyor Başkan ve CEO Jeff Rittichier. "Bu eylemler, artık geleceğimizin bir parçası olmayan ürün hatlarını ortadan kaldıracak ve Emcore'un tamamen atalet navigasyon işimizi ölçeklendirmeye odaklanmasını sağlayacaktır."

 

Yıllık maliyetleri ve giderleri yaklaşık 12 milyon dolar azaltmak için tasarlanan yeniden yapılanma programı, başta Elhamra ve Çin'de olmak üzere yaklaşık 100 personelin işgücünde bir azalmanın yanı sıra, Elhamra kampüsünde işgal edilen alanı beş binadan iki binaya küçülterek, Concord personelini bitişik ofis binasından operasyon alanına taşıyarak tesis alanını konsolide etmeyi içeriyor. ve Çin'deki üretim destek ve mühendislik merkezini kapatmak. Firma, yeniden yapılandırma eylemlerinin Eylül ayı sonuna kadar büyük ölçüde tamamlanmasını bekliyor. Kıdem tazminatı, tesis konsolidasyonu ve diğer ilgili kalemleri kapsayan bir yeniden yapılandırma ücretinin 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde (Haziran ayı sonuna kadar) sonuçlandırılması ve kaydedilmesi beklenmektedir.

 

Kaynak: Havacılık ve savunmaya odaklanmak için Emcore yeniden yapılanması (semiconductor-today.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım