Yarı İletken Dünyasından Haberler - 17/05/2023 - 23/05/2023

1. Ermaksan firmasının, son zamanlarda gerçekleştirdiği başarılı bir projesi mevcut

Yüksek Teknoloji Merkezi'nde Aselsan ile birlikte 885 nm milli lazer diyot yonga geliştirme projesinin başlangıç toplantısını gerçekleştirdiler.

 

Bu proje, Ermaksan ve Aselsan gibi önde gelen firmaların, bilimsel ilerlemeyi kullanarak pazarı geliştirme ve genişletme hedeflerine odaklanmasını sağlıyor. Bu heyecan verici proje, lazer teknolojisinin potansiyelini derinleştirmeyi ve inovasyona katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ermaksan firması, bu başarıyla geleceğin teknolojilerine yön veren diğer firmalara da ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Güçlü ve rekabetçi bir Türkiye için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini taahhüt ediyor.

 

Kaynak: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7064986073000534016/

 

2. Analog Devices, Limerick'teki yeni nesil yarı iletken Ar-Ge ve üretim tesisine 630 milyon € yatırım yaptığını duyurdu

Dijital biyoloji, elektrikli araçlar ve robotik dahil olmak üzere en yeni uygulamalardaki ilerlemeleri hızlandırmaya yardımcı olmayı amaçlayan yeni tesis.

 

Yeni yatırımın 600 yeni iş ve ADI'nin İrlanda'nın Limerick kentindeki Avrupa bölge merkezinde wafer üretim kapasitesinin üç katına çıkarılmasıyla sonuçlanması bekleniyor.

 

Yatırım, İrlanda'nın Avrupa Komisyonu'na yaptığı ilk Mikroelektronik ve İletişim Teknolojileri Ortak Avrupa Çıkarları Projesi (IPCEI ME / CT) başvurusunun bir parçası.

 

Kaynak: Analog Devices, Limerick'teki Yeni Nesil Yarı İletken Ar-Ge ve Üretim Tesisine 630 Milyon € Yatırım Yaptığını Duyurdu | İş Teli (businesswire.com)

 

3. G7 öncesinde, Japonya Başbakanı küresel çip üreticilerinden daha fazla yatırım bekliyor

Başbakan Fumio Kishida, Perşembe günü Yedi Grup zirvesinden önce üst düzey yöneticilerle bir araya geldikten sonra, çip sektörünü canlandırmaya çalışan Japonya'daki küresel çip üreticilerinden daha fazla yatırım beklediğini söyledi.

 

Çin, Cuma günü başlayacak olan yıllık G7 liderler toplantısının gündeminde üst sıralarda yer alacak ve ABD, müttefiklerini Çin'in çipine ve ileri teknoloji gelişimine karşı koymaya çağırıyor.

 

Kaynak: G7 öncesinde, Japonya Başbakanı küresel çip üreticilerinden daha fazla yatırım bekliyor | Reuters

 

4. İngiltere, 1 milyar sterlinlik yarı iletken stratejisini açıkladı

İngiliz hükümeti Cuma günü, İngiltere'nin çip tedarik zincirini çeşitlendirmeye çalışırken altyapı, araştırma ve güvenliğe yatırım yapmak için 1 milyar sterlinlik yeni bir yarı iletken stratejisi açıkladı.

 

Plan, İngiltere hükümetinin iş, enerji ve endüstriyel strateji departmanının yaptığı açıklamada, "tedarik zincirlerini bozulmadan koruyacak ve teknolojiyi ulusal güvenlik risklerine karşı koruyacak" dedi. Önümüzdeki on yıldaki yatırım, şimdi ve 200 arasında 215 milyon £ (2025 milyon $) içerecektir.

 

Bakanlık, yeni 20 yıllık stratejinin "İngiltere'nin tasarım, Ar-Ge ve bileşik yarı iletkenlerdeki güçlü yönlerini ve becerilerini artırırken, Birleşik Krallık'taki yerli çip firmalarının büyümesine yardımcı olacağını" da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: İngiltere, 1 milyar sterlinlik yarı iletken stratejisini açıkladı (techxplore.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım