Yarı İletken Dünyasından Haberler - 15/02/2023 - 21/02/2023

1. Berkshire Hathaway, TSMC Hisse Senedi Holdinglerinin Çoğunu Son Çeyrekte Yarı İletken Tedarik Zinciri Kısıtlamaları Devam Ederken Sattı

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, satın aldıktan yaklaşık 86 ay sonra elinde tuttuğu TSMC hisselerinin% 3'sını boşalttı.

 

Berkshire Hathaway bildirildiğine göre (NYSE: BRK. A) Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi'nin miktarını azaltmak geçen çeyrekte% 86 oranında elinde tuttuğu hisse senedi. Burası Warren Buffett Liderliğindeki holding şirketi, TSMC holdinglerini büyük bir hisseyi açıkladıktan sadece aylar sonra kesti ve bu da birçok kişiyi şaşırttı.

 

TSMC hisseleri ilk olarak Kasım ayında Berkshire Hathaway'in 5 milyar dolar değerinde bir hisse satın aldığı haberinin ardından yükseldi. Bununla birlikte, dünyaca ünlü çip dökümhanesi, en son Berkshire haberlerinin ardından Taipei'deki hisselerinin% 4 oranında düştüğünü gördü. Bu düşüşe rağmen, TSMC hisseleri, olumlu operasyonel gelişmelerin ortasında Ekim ayındaki en düşük seviyesinden hala% 40'tan fazla arttı.

 

Kaynak: Berkshire Hathaway, TSMC Hisse Senedi Holdinglerinin Çoğunu Son Çeyrekte Yarı İletken Tedarik Zinciri Kısıtlamaları Devam Ederken Sattı (coinspeaker.com)

 

2. Tam renkli pasif matrisli ekranlar için InGaN mikro LED'ler

Innovation Semiconductor Inc.'den Matthew Hartensveld, tam renkli 5x5 pasif matrise entegre edilmiş indiyum galyum nitrür ( InGaN ) mikro ışık yayan diyotların ( μLED'ler ) bir gösterimini bildiriyor

 

Renk ayarlanabilirliği, daha önce burada bildirildiği gibi [Mike Cooke, Semiconductor Today, 12 Ağustos 2022], Hartensveld'in geçen yılki çalışmalarına dayanarak, μLED gofretlere kendiliğinden oluşan V oluklarının kasıtlı olarak dahil edilmesiyle düzenlenmiştir.

 

V-olukları, bant yapısını yerel olarak değiştiren ışık yayan InGaN / GaN çoklu kuantum kuyularını (MQW'ler) keser. μLED'lere dahil edildiğinde, yayılan ışığın rengi enjekte edilen akım yoğunluğuna göre değişir.

 

Bu tür optoelektronik davranış, yüksek çözünürlüklü artırılmış gerçeklik (AR) ve diğer sistemlerde tam renkli ekran dağıtımı için çok ilgi çekicidir. Kırmızı-yeşil-mavi (RGB) emisyonlarını karşılamak için genellikle uyumsuz III-V teknolojilerinde bir dizi ayrı cihazı entegre etmek yerine, tam renk aralığını kapsayan bir cihaz türü kullanmak, karmaşıklığı azaltmalı ve umarım daha düşük üretim maliyetlerine yol açmalıdır.

 

Kaynak: Tam renkli pasif matrisli ekranlar için InGaN mikro LED'ler (semiconductor-today.com)

 

3. RF ön uç pazarı% 5.8 CAGR ile 9.2028 milyar dolara yükseldi

2019'da COVID pandemisinin neden olduğu düşüşün ardından, cep telefonu pazarı 2021'de toparlandı, ancak çip tedarik sıkıntısı nedeniyle COVID-19 öncesi seviyelere henüz ulaşılamadı.

 

Ayrıca, 2022'de akıllı telefon endüstrisi, küresel bir makroekonomik gerilemenin ardından ciddi şekilde etkilendi: Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin ile Tayvan arasındaki gerginlikler gibi jeopolitik gerilimlerin neden olduğu yüksek enflasyonlu bir pazar düşüşü.

 

Bu gerileme, tüketicilerin yeni telefon satın alma konusunda tereddüt etmesine neden oldu ve OEM'leri envanter düzeltme aşamasına girmeye zorladı. Buna ek olarak, Çin'deki sıfır Covid politikası, akıllı telefon imalat endüstrisini daha da istikrarsızlaştırdı.

 

Kaynak: RF ön uç pazarı% 5.8 CAGR ile 9.2028 milyar dolara yükseldi (semiconductor-today.com)

 

4. Almanya Cumhurbaşkanı Infineon'un Malezya'daki Kulim 3 fab tesisini ziyaret etti

Almanya'nın Münih kentinden Infineon Technologies AG, Asya gezisinin bir parçası olarak, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Malezya'daki Kulim Hi-Tech Park'taki (KHTP) Infineon Technologies (Kulim) Sdn Bhd tesisini ziyaret ettiğini söyledi.

 

Ziyaret, Infineon'un enerji tasarruflu yarı iletken çözümlerle küresel enerji geçişini sağlamaya ve CO'yu daha da azaltan çözümlere yatırım yapmaya katkısına odaklandı.

 

Infineon şu anda Kulim sahasında, örneğin rüzgar türbinleri, güneş enerjisi sistemleri, e-araçlar ve şarj altyapıları gibi daha fazla enerji verimliliği artışı sağlayan silikon karbür (SiC) ve galyum nitrür (GaN) gibi bileşik yarı iletkenlere odaklanacak üçüncü bir üretim tesisi inşa etmek için 2 milyar € harcıyor. Kulim 3, 2024 yazında ekipmana hazır olacak ve 900 iş yaratacak. Infineon, inşaat çalışmalarının programa uygun olduğunu doğruladı.

 

Kaynak: Almanya Cumhurbaşkanı Infineon'un Malezya'daki Kulim 3 fab tesisini ziyaret etti (semiconductor-today.com)

 

5. Yarı iletkenlerin emisyon sorunu var

Yarı iletkenlerin son derece enerji ve kaynak yoğun üretim süreci, onları iklim bilincine sahip parmak sallama için birincil hedef haline getirir.

 

Elektronik atıklardan kaynaklanan karbon emisyonları çok büyük ve büyüyor. Elektronik cihazlardan ve bunlarla ilişkili elektronik atıklardan kaynaklanan sera gazı emisyonları 2014 ve 2020 yılları arasında yüzde 53 oranında artmıştır.

 

Big Tech, son yıllarda temiz enerjinin en büyük alıcılarından biri ve temiz enerji geçişi konusunda ciddileşmenin en büyük savunucularından biri olmuştur. Silikon Vadisi, paranın konuştuğunu biliyor ve sektör, finansal ağırlığını fosil yakıtları aşamalı olarak ortadan kaldırma baskısında kaldıraç olarak kullandı. Ama bu hikayenin başka bir tarafı daha var. Sektör karbon ayak izini iyileştirmeye çalışırken, gerçek şu ki, şu anda teknoloji endüstrisi dünya çapındaki tüm sera gazı emisyonlarının yüzde 5 ila 10'undan sorumludur - ve dünyanın emisyon eğilimlerimizi tersine çevirmek için ihtiyaç duyacağı yenilikçi teknolojileri geliştirmek Big Tech'e kalmıştır.

 

Kaynak: Yarı İletkenlerin Emisyon Sorunu Var | OilPrice.com

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım