Yarı İletken Dünyasından Haberler - 14/12 - 20/12/2022

1. Plasma-Therm, otomotiv SiC MOSFET güç cihazları için Heatpulse RTP sistemi için takip eden Japonya siparişini aldı

St Petersburg, FL, ABD'deki Plasma-Therm LLC (yarı iletken ve bileşik yarı iletken pazarları için plazma işleme ekipmanı üreten), Temmuz ayında SEMICON West 2022'de başlatılan yeni tasarlanmış Heatpulse hızlı ısıl işlem (RTP) platformu üzerine inşa edilmiş çoklu sistemler için önde gelen bir Japon cihaz üreticisinden sipariş aldı. Isı darbesi sistemleri, Japonya'da elektrikli araçlar (EV'ler) ve diğer otomotiv uygulamaları için silikon karbür (SiC) MOSFET güç cihazları üretmek için kullanılacak.

 

Plasma-Therm, yeni platformun, geçen ay Avrupa'da duyurulan birden fazla sipariş de dahil olmak üzere yeni işleme taleplerini ve daha fazla yatırım getirisini (ROI) karşılamak için küresel müşteri tabanı arasında önemli bir ilgi görmeye devam ettiğini söylüyor. Japonya merkezli müşteri, yeni çift fırın konfigürasyonu, 1000 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklara ulaşma yeteneği ve tamamen yeni Cortex gelişmiş izleme ve kontrol yazılımı için Heatpulse RTP'yi seçti.

 

Kaynak: Plasma-Therm, otomotiv SiC MOSFET güç cihazları için Heatpulse RTP sistemi için takip eden Japonya siparişini aldı (semiconductor-today.com)

 

2. Çin ABD’ye Dava Açmak İçin DTÖ’ye başvurdu

Yarı iletkenler ve diğer yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatına kısıtlama getiren düzenlemelerin "tipik bir korumacılık uygulaması" olduğu belirtilerek ABD aleyhine dava açmak üzere DTÖ Genel Konseyinin İhtilaf Çözüm Organına (İÇO) resmi başvurunun yapıldığı bildirildi.

 

Açıklamada, "ABD'nin, son yıllarda ulusal güvenlik kavramını gereğinden fazla esneterek ihracat kontrollerini kötüye kullandığı, çipler ve diğer teknoloji ürünlerinin normal uluslararası ticaretini engellediği görülmektedir. Bu tutum, küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını tehdit etmekte, uluslararası ekonomi ve ticaret kurallarını ihlal ederek küresel barış ve kalkınmaya zarar vermektedir." ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: Analiz: Çin'in devasa eski çip teknolojisi birikimi, ABD'nin endişelerini artırıyor | Reuters

 

3. IBM, Japonya'nın devlet tarafından finanse edilen çip üreticisinin 2nm CPU'lar ve GPU'lar üretmesine yardımcı olacak

IBM, Japonya'nın yeni hükümet destekli yarı iletken şirketinin, ülkenin sektördeki rolünü yeniden canlandırmak ve küresel tedarik zincirini çeşitlendirmek için gelişmiş 2nm çipleri ticarileştirmesine yardımcı olacak.

 

Big Blue, yeni Japon çip üreticisi Rapidus Corporation ile üreticinin IBM'in 2nm proses teknolojisini seri üretim için ticarileştirmesine izin verecek bir geliştirme ortaklığı yaptığını duyurdu.

 

İşbirliğinin 2020'lerin ikinci yarısında meyvelerini vermesi bekleniyor. Önceki bir raporda, bir tesisin 2025 ve 2027 yılları arasında açılabileceği belirtildi.

 

Kaynak: IBM, 2nm ürünlerinde devlet destekli Japon çip üreticisi ile birlikte çalışıyor • The Register

 

4. Empa, iki yüzlü CIGS güneş pilinde ön aydınlatma için %19,8 ve arka aydınlatma için %10,9'luk rekor verimlilik elde etti

Fotovoltaiklerin Uluslararası Teknoloji Yol Haritası'na göre, iki yüzlü güneş pilleri 2030 yılına kadar toplam fotovoltaik pazarının% 70'lik bir pazar payını yakalayabilir.

 

Silikon waferlara dayalı bifasiyal güneş pilleri zaten piyasada olmasına rağmen, ince film güneş pilleri şimdiye kadar geride kaldı. Bu, en azından kısmen, kritik bir darboğaz probleminin neden olduğu iki yüzlü CIGS ince film güneş pillerinin oldukça düşük verimliliğinden kaynaklanmaktadır: Herhangi bir iki yüzlü güneş pilinin arka tarafta yansıyan güneş ışığını toplayabilmesi için, optik olarak şeffaf bir elektrik teması bir ön koşuldur. Bu, molibdenden yapılmış geleneksel - yani mono-fasiyal - güneş pillerinde opak arka temasın yerini alan şeffaf bir iletken oksit (TCO) kullanılarak elde edilir.

 

Kaynak: Empa, iki yüzlü CIGS güneş pilinde ön aydınlatma için %19,8 ve arka aydınlatma için %10,9'luk rekor verimlilik elde etti (semiconductor-today.com)

 

5. National Grid Renewables, 2026-2027'de teslim edilmek üzere 1,6 GW İlk Güneş modülü siparişi verdi

Tempe, AZ, ABD'nin First Solar Inc, 1.6GW tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı DC Seri 7 kadmiyum tellürit (CdTe) ince film fotovoltaik (PV) modüllerinden Minneapolis merkezli National Grid Renewables'a 2026 ve 2027'de teslim edilmek üzere. Anlaşma, First Solar'ın Ekim ayında üçüncü çeyrek 2022 kazançlarının açıklanmasından önce rezerve edildi.

 

En son sipariş, First Solar'ın National Grid Renewables ile olan ilişkisini 4GW'ın üzerine çıkardı DC, 2GW için daha önceki bir anlaşma ile DC Haziran ayında duyurulan modüllerin sayısı. National Grid Renewables ve First Solar, Illinois'deki 200MW Prairie Wolf Solar Projesi ve Teksas'taki Noble Solar (275MW) ve Depolama (125MWh) Projesini içeren on yıllık bir ilişki boyunca birçok projede ortaklık kurdu.

 

Kaynak: National Grid Renewables, 2026-2027'de teslim edilmek üzere 1,6 GW İlk Güneş modülü siparişi verdi (semiconductor-today.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım