Yarı İletken Dünyasından Haberler - 12/04/2023 - 18/04/2023

1. TSMC'nin Almanya planı belirsizliğini koruyor, ancak kaynaklara göre karar yaz aylarında gelecek

TSMC'nin Almanya'daki planına aşina olan kaynaklar, DIGITIMES Asya'ya, TSMC'nin Alman fabrikasının inşasıyla ilgili yaz aylarında bir karara varacağını belirtti.

 

Almanya'nın Saksonya eyaletinin, TSMC tarafından ilk Avrupa fabrikasını inşa etmek için düşünülen site olduğu uzun zamandır söyleniyor. Endüstriyel ittifak Silicon Saxony'nin genel müdürü Frank Bosenberg'e göre, TSMC gibi dökümhaneleri çekmek söz konusu olduğunda, mevcut büyük oyuncu ekosistemi ve işvereni hareket etmeden değiştirebilecek vasıflı işgücü de dahil olmak üzere bölgenin birkaç avantajına işaret etti. Bosenberg ayrıca, Saksonya'nın bölgenin yanı sıra Alman hükümeti ve AB tarafından sağlanan finansman seçeneklerinden oluşan rekabetçi bir finansman ortamı sunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TSMC'nin Almanya planı belirsizliğini koruyor, ancak kaynaklara göre karar yaz aylarında gelecek (digitimes.com)

 

2. Rusya, Çin üzerinden Amerikan yarı iletkenlerini tedarik etmeye devam ediyor

Ukrayna’daki işgal savaşını sürdürmek için Moskova’nın en gelişmiş silahlarını donatmak üzere yarı iletkenlere ihtiyacı var. Çatışmanın başlangıcından itibaren Batılı ülkeler tarafından hemen ve resmi olarak ondan mahrum bırakılmış olsa da, Rusya hala onu Hong Kong ve Çin anakarası üzerinden almayı başarıyor.

 

Yarı iletkenler, çift amaçlı, sivil ve askeri bir teknoloji olarak bilinmektedir. Güdüm sistemleri, radarlar, gece görüş araçları üretmek için kullanılıyorlar… 24 Şubat 2022’de Ukrayna’nın işgali başlar başlamaz, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Batılı ülkeler, nadir istisnalar dışında Rusya’ya bileşen ihracatını askıya aldı.

 

Ukrayna direnişi tarafından gafil avlanan Rus silah stoklarının yenilenmesi bir zorunluluk haline geldi. Yarı iletkenlerin elde edilmesini içerir. Eylül başında açıklanan bir alışveriş listesi, ülkenin Çin’den tedarik sağlayabildiği halde, ABD ve diğer şirketlerden gelişmiş bileşenlere ihtiyacı olduğunu gösterdi.

 

Kaynak: Rusya, Çin üzerinden Amerikan yarı iletkenlerini tedarik etmeye devam ediyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri | Teknomers

 

3. Nordic Semiconductor, nRF54 Serisinin duyurulmasıyla Bluetooth Düşük Enerji'deki liderliğini yeniden tanımlıyor

Bluetooth Low Energy'deki pazar payı lideri, yeni, dördüncü nesil düşük güçlü kablosuz SoC'leri ile inovasyona olan bağlılığını genişletiyor. nRF54 Serisindeki ilk SoC olan nRF54H20, yüksek işlem gücü, mükemmel enerji verimliliği ve son teknoloji güvenlik gerektiren yıkıcı IoT uygulamaları için idealdir.

 

IoT için düşük güçte, yüksek performanslı kablosuz bağlantıda lider olan Nordic Semiconductor, bugün dördüncü nesil çok protokollü Çip Üzerinde Sistemler (SoC'ler) olan nRF54H20'nin ilk tanıtımını duyurdu. Şirketin Bluetooth Düşük Enerji (Bluetooth® LE) alanındaki öncü yaklaşımını genişleten nRF54 Serisi, Nordic'in ödüllü nRF51, nRF52 ve nRF53 Serisini takip ediyor ve GlobalFoundries 22FDX® lider süreç düğümünde üretilen yenilikçi yeni bir donanım mimarisi sunuyor. nRF54H20, daha geniş nRF54 Serisinin "H" dalı olan nRF54H Serisine aittir.

 

Bluetooth 5.4 ve gelecekteki Bluetooth spesifikasyonlarının yanı sıra LE Audio, Bluetooth mesh, Thread, Matter ve daha fazlasını destekleyebilen nRF54H20, devrim niteliğindeki IoT son ürünlerinin yeni bir dalgasının temeli olacak. Gelişmiş özelliklerin birleşimi, daha önce mümkün olmayan karmaşık son ürünleri mümkün kılacaktır.

 

Kaynak: Nordic Semiconductor, nRF54 Serisi - Sizin İçin Yarı İletken'in duyurulmasıyla Bluetooth Düşük Enerji'deki liderliğini yeniden tanımlıyor (semiconductorforu.com)

 

4. MediaTek Hindistan, yerel olarak üretilen çipleri tedarik etmeye istekli

Hindistan yerel bir yarı iletken üretim ekosistemi oluştururken, Hindistan'daki akıllı telefonlar ve akıllı TV'ler için en büyük fabless çip sağlayıcısı olan Tayvan merkezli MediaTek, Hindistan'da üretilen çipleri tedarik etmeye istekli olduğunu söyledi.

 

Kaynak: MediaTek Hindistan, yerel olarak üretilen çipleri tedarik etmeye istekli (digitimes.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım