Yarı İletken Dünyasından Haberler - 11/01/2023 - 17/01/2023

1. Wolfspeed, Elif Balkas'ı teknolojiden sorumlu başkan olarak atadı

Silisyum karbür malzemelerin yanı sıra silisyum karbür (SiC) ve galyum nitrür (GaN) güç anahtarlama ve RF yarı iletken cihazlar üreten Durham, NC, ABD'deki Wolfspeed Inc, 13 Kasım'da vefat eden Wolfspeed'in kurucu ortağı Dr. John Palmour'un yerine Elif Balkas'ı baş teknoloji sorumlusu olarak terfi ettirdi.

 

CEO Gregg Lowe, "2006 yılında Wolfspeed ile çalışmaya başladığından beri Elif, teknolojimizde ve üretim geliştirmemizde etkili oldu ve silikondan silikon karbüre geçişe öncülük etmeye devam ederken Wolfspeed'i yönlendirmeye yardımcı olmak için açık bir seçimdi" diyor. "John'un en büyük miraslarından biri, Wolfspeed ekibinde beslediği ve geliştirdiği yetenektir ve Elif'in silikon karbürde yeniliği tutku, yaratıcılık ve liderlikle sürdürmeye devam edeceğinden eminiz."

 

Wolfspeed'in Malzeme organizasyonunda araştırma ve geliştirme başkan yardımcısı olarak Balkas, şirketin geniş bant aralıklı malzemeler konusundaki teknik stratejisini şekillendirdi ve Wolfspeed'in güç ve RF cihaz uygulamaları için silikon karbür içindeki konumunu korumak için geliştirme sürecini sürdürdü. Görev süresi boyunca, 150mm ve 200mm boule büyüme sistemlerinin ve süreçlerinin geliştirilmesi, daha yüksek cihaz verimi gören kristal kusur seviyelerindeki çarpıcı azalma ve gofret işlemedeki ilerlemeler dahil olmak üzere birçok teknoloji kilometre taşını denetledi.

 

Kaynak: Wolfspeed, Elif Balkas'ı teknolojiden sorumlu başkan olarak atadı (semiconductor-today.com)

 

2. Çift Yönlü Şarjın İyi ve Kötü

Otomatik OEM'ler, EV'lerde çift yönlü şarj sunmaya başlıyor, bu da pillerin kesintiler sırasında veya ihtiyaç duyulan her yerde evlere güç sağlamasına ve şebekedeki hıçkırıkları düzeltmesine izin veriyor. Ancak bu teknoloji aynı zamanda pillerin ömrünü kısaltabilir ve daha fazla siber saldırıya kapı açabilir.

 

Çift yönlü şarjın arkasındaki fikir yeterince basittir. EV'ler büyük miktarda güç depolayabilir ve bu güç bir otomobil kadar mobil olabilir veya bir garaja park edilmiş bir araba kadar yerelleştirilebilir. Araçtan şebekeye şarj, on yılın daha iyi bir bölümünde tartışılmaktadır, çünkü şebeke aşırı yüklendiğinde, yuvarlanan elektrik kesintileri kurmak yerine, farkı telafi etmek için lityum-iyon piller kullanılabilir.

 

Kaynak: Çift Yönlü Şarjın İyi ve Kötü (semiengineering.com)

 

3. ABD, Kanada ve Meksika, çip ve hidrojen endüstrilerini destekleyecek

Üçlü ortaklık, üç ülkenin Kuzey Amerika yarı iletken üretim yeteneklerini artırmak ve hidrojeni temiz bir enerji kaynağı olarak geliştirmek için standartları keşfetmek için birlikte çalıştığını görecek.

 

Kuzey Amerika Liderler Zirvesi (NALS) üzerine Mexico City'de gerçekleşen bir dizi görüşmede ABD,Meksika ve Kanada, göçten iklim krizine kadar değişen zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışmaya odaklanan bir dizi çıktı üzerinde anlaştılar. ABD Başkanı Biden, Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, zirvenin "Kuzey Amerika için ortak bir vizyonu" teşvik etmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Bir bilgi notunda, Beyaz Saray ortaklığın ayrıntılarını ortaya koydu ve gündemdeki ilk madde Kuzey Amerika yarı iletken üretim yeteneklerini güçlendirmek için tasarlanmış bir girişimdi. Çabanın, Biden Yönetimi'nin üç ülkenin her birinde yatırım fırsatlarını tartışmayı umduğu 2023'ün başlarında "ilk üçlü yarı iletken forumu" ile başlaması bekleniyor.

 

Kaynak: ABD, Kanada ve Meksika, çipleri ve hidrojen endüstrilerini | E&T Dergisi (theiet.org)

 

4. Finwave, Yarı İletken İnovasyonunun İvmesini ABD'ye Kaydırmak için Amerikan Yarı İletken İnovasyon Koalisyonuna Katıldı

3DGaNTM (Galyum Nitrür) yenilikçileri Finwave Semiconductor, Inc. bugün Amerikan Yarı İletken İnovasyon Koalisyonu'na (ASIC) katıldıklarını açıkladı. ASIC kısa süre önce üyeliğini çip yapımı tedarik zincirinin tüm aşamalarından temsilcileri içerecek şekilde genişletti ve Finwave, ABD yarı iletken Ar-Ge liderliğini ilerletmek için diğer teknoloji yenilikçilerine katılacak.

 

ASIC, CHIPS ve Bilim Yasası fonlarını kullanmak için bir öneri geliştiren 160'tan fazla kuruluştan oluşan bir koalisyondur ve Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi (NSTC) ve Ulusal Gelişmiş Ambalaj Üretim Programı'nın (NAPMP) ana teknik sürücüsü olarak hizmet vermektedir. ASIC, NSTC ve NAPMP'nin araştırma, geliştirme, prototipleme ve üretim transferi hedeflerini destekler ve bunların karşılanmasını sağlar.

 

Kaynak: Finwave, Yarı İletken İnovasyonunun İvmesini ABD'ye Kaydırmak İçin Amerikan Yarı İletken İnovasyon Koalisyonuna Katıldı - Bugün Yarı İletken Endüstrisi - EIN Presswire (einnews.com)

 

5. ABD, Çin’in çip kısıtlamaları konusunda Japonya'nın yardımına neden ihtiyaç duyuyor?

Biden yönetimi, Ekim ayında Çin'in gelişmiş yarı iletkenlerde küresel bir lider olmasını engellemeyi amaçlayan agresif ihracat kontrollerini açıkladığında, kilit bir bileşen eksikti: ABD müttefiklerinin kendi eşleşen kısıtlamalarını uygulama anlaşması.

 

Japonya'yı, Çin'in ABD yonga yapım teknolojisine erişimini sınırlayan ve Çin'i dünyanın herhangi bir yerinde üretilen bazı yarı iletken çiplerden kesen ABD çabalarına katılmaya ikna etmek, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cuma günü Washington'da Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile yaptığı görüşmede yapılacaklar listesinde üst sıralarda yer alacak.

 

Japonya ile giderek daha yakın bir stratejik ittifak kuran Amerikalı yetkililer, Tokyo'nun, bölgedeki Çin ile rekabet büyürken, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük Japon askeri yığınağı planını övüyorlar. Ancak Japonya, Biden yönetiminin genişletilmiş ABD ihracat kontrollerinin hedefleriyle geniş ölçüde uyumlu olsa da, Kishida hükümeti ne ölçüde katılacağı konusunda belirsizdi.

 

Geçen hafta Washington'da konuşan Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Tokyo'nun kapsamlı ABD kısıtlamalarına uyup uymayacağını söylemese de, ihracat kontrolleri konusunda Washington ile daha yakın çalışma sözü verdi.

 

Kaynak: ABD'nin neden Çin'in çip kısıtlamaları konusunda Japonya'nın yardımına ihtiyacı var | Asahi Shimbun: Son Dakika Haberleri, Japonya Haberleri ve Analizi

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım