Yarı İletken Dünyasından Haberler - 10/05/2023 - 16/05/2023

1. Silicon Catalyst, Arm ile Ortaklaşa "Silikon Girişimleri Yarışması"nı Duyurdu

Sadece yarı iletken çözümlerini hızlandırmaya odaklanan dünyanın tek inkübatörü olan Silicon Catalyst, Arm ile ortaklaşa bir "Silikon Startups Yarışması" nı duyurmaktan mutluluk duyuyor. Silicon Catalyst tarafından organize edilmekte ve yönetilmektedir ve dünya çapında sevk edilen 250 milyardan fazla çipte kanıtlanmış olan Arm işlemci IP'sini (fikri mülkiyet) kullanarak çip üzerinde sistem (SoC) tasarımı geliştiren erken aşamadaki girişimci ekiplere yöneliktir.

 

Yarışma, silikon girişimlerine Arm ve Silicon Catalyst'ten değerli ticari, teknik ve pazarlama desteği kazanma fırsatı sunuyor. Kazanan, eksiksiz bir gömülü sistem için IP ücretlerini karşılayabilecek veya daha yüksek performanslı bir uygulamanın maliyetine önemli ölçüde katkıda bulunabilecek 150.000 $ değerinde Arm kredisi alacak. Buna ek olarak, hem kazanan hem de iki ikinci:

 

Çok çeşitli Cortex işlemciler, Mali grafikleri, Corstone referans sistemleri, CoreLink ve CoreSight sistem IP'si dahil olmak üzere kapsamlı bir SoC tasarım portföyüne ücretsiz ve kolay erişim.

 

Ekibinizi geliştirmek için ücretsiz araçlar, eğitim ve destek o prototipler üretmek için 0 $ lisans ücreti

 

Arm'ın deneyimli destek ekibi ile ücretsiz Arm Design Check-in İncelemesi

 

Yalnızca davetle katılabileceğiniz ve öne çıkma ve bağlanma şansı olan bir Arm ekosistem etkinliğine giriş

 

Arm'ın geniş silikon, OEM ve yazılım ortakları portföyü ile Silicon Catalyst tarafından yatırımcı pitch incelemesi ve hazırlık desteği, Silicon Catalyst Angels grubuna ve yatırım sendikasyon ağına sunma fırsatı sunar.

 

"Arm teknolojisinin herkes için olduğuna inanıyoruz ve erken aşamadaki silikon girişimleri, özgürlük ve güvenle yenilik yapmalarını sağlayan kanıtlanmış, doğrulanmış bilgi işlem platformları sunmak için Arm'a güveniyor" diyor Arm'da IoT İş Kolu kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Paul Williamson. "Lansmanından bu yana, Arm Flexible Access for Startups, geniş IP portföyümüze erişim sağlayan yaklaşık 100 girişime olanak sağladı. Geniş ekosistem ve geniş geliştirici tabanı ve bu ödülün bu yarışmaya katılan heyecan verici yeni girişimlerde hangi yaratıcılığa ilham verdiğini görmek için sabırsızlanıyoruz."

 

Yarışma, tohum öncesi, tohum ve Seri A finansmanında, maksimum 20 milyon dolarlık fon toplayan başlangıç şirketlerine açıktır ve tüm yarışma başvuru kuruluşları Silikon Katalizör İnkübatörü / Hızlandırıcısına kabul edilmek üzere değerlendirilecektir. Jüri üyeleri arasında hem Arm hem de Silicon Catalyst'ten üst düzey yöneticiler yer alıyor.

 

Kaynak: Silicon Catalyst, Arm - Semiconductor Digest ile Ortaklaşa "Silikon Girişimleri Yarışması"nı Duyurdu (semiconductor-digest.com)

 

2. Tayvan, Ordusunun ABD'nin Yarı İletken Fabrikalarını Havaya Uçurmasına İzin Vermeyeceğini Söyledi

Çin tarafından kontrol edilmelerini önlemek için TSMC fabrikalarını bombalamak, Washington'da giderek daha popüler bir fikir haline geliyor.

 

Tayvan'ın savunma bakanı Pazartesi günü, ABD'nin bir Çin işgali durumunda adanın yarı iletken fabrikalarını bombalaması fikrine karşı geri adım attı.

 

Temsilci Seth Moulton (D-MA) geçtiğimiz günlerde, ABD'nin, dünyanın gelişmiş yarı iletkenlerinin çoğunu üreten Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi'ne atıfta bulunarak, "Tayvan'ı işgal ederseniz, TSMC'yi havaya uçuracağımızı Çinlilere çok açık bir şekilde ifade etmesi" gerektiğini söyledi.

 

Moutlon'un yorumları sorulduğunda, Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, ordunun bunun olmasına izin vermeyeceğini söyledi. South China Morning Post'a göre, "Tayvan'ı savunmak ordunun yükümlülüğüdür ve başkalarının tesislerimizi havaya uçurmasına müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

 

Tayvan'ın çip fabrikalarını Çin'in kontrolü altına girmekten kaçınmak için bombalama fikri Washington'da popülerlik kazanıyor. ABD Ordusu Savaş Koleji tarafından 2021'de yayınlanan bir makalede, ABD ve Tayvan'ın, Tayvan'ı "zorla ele geçirilirse sadece çekici olmayan değil, aynı zamanda sürdürülmesi olumlu bir şekilde maliyetli hale getirebilecek" "yakılmış toprak" taktikleri planlaması gerektiği öne sürüldü.

 

Gazete, taktiğin "dünyanın en önemli yonga üreticisi ve Çin'in en önemli tedarikçisi olan Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi'ne ait tesisleri yok etmekle tehdit ederek en etkili şekilde" yapılabileceğini söyledi.

 

Başkan Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan Robert O'Brien, geçtiğimiz günlerde Çin'in saldırması durumunda Tayvan'ın fabrikalarının bombalanması çağrısında bulundu. O'Brien, Mart ayında Semafor'a verdiği demeçte, "ABD ve müttefikleri bu fabrikaların Çinlilerin eline geçmesine asla izin vermeyecek" dedi.

 

Kaynak: Tayvan, Ordusunun ABD'nin Yarı İletken Fabrikalarını Havaya Uçurmasına İzin Vermeyeceğini Söyledi - Antiwar.com'dan Haberler

 

3. ASML, Eindhoven'da yeni araştırma tesisi kuracak

ASML, Eindhoven Teknoloji Üniversitesi (TU / e) ile uzun süredir devam eden ortaklığında yeni bir aşamaya giriyor. Bu, ortaklaşa tanımlanmış bir araştırma programını, TU / e kampüsünde yeni bir ASML araştırma tesisinin inşasını ve son teknoloji ürünü bir temiz odanın oluşturulmasını içerir.

 

İki taraf, plazma fiziği, yapay zeka, mekatronik ve yarı iletken litografi alanlarında 10 yıllık bir stratejik araştırma yol haritasını ortaklaşa geliştirmek için bir mutabakat zaptı imzaladı. TU/e ve ASML, "ortak programa önemli ölçüde ve eşit olarak" yatırım yapacak, bir basın açıklamasında yer alıyor.

 

Program birlikte yılda 40'a kadar doktora pozisyonu yaratacak ve bunun için TU / e uluslararası en iyi bilimsel yetenekleri işe alacaktır. Buna karşılık, ASML en iyi mühendislerini bu alanlarda hibrit öğretmenler olarak tedarik edecek ve ev sahipliği yaptığı staj sayısını artıracaktır.

 

Ek olarak, taraflar önümüzdeki yıllarda yeni bir ASML araştırma tesisi için TU / e kampüsünde uzun vadeli bir kiralama verme sürecindedir. Gelecekteki bu tesiste şirket, araştırma ekibinin birçok yetkinliğini bir araya getirmeyi planladığını söylüyor. Yeni tesiste ayrıca ortak çalışma alanları, toplantı odaları, araştırma laboratuvarları ve son teknoloji ürünü bir temiz oda tesisi bulunacak.

 

ASML, bir basın açıklamasında, yeni temiz oda tesisinin, TU / e'nin yanı sıra diğer araştırma merkezleri ve endüstriyel ortaklar için de mevcut olan açık erişimli bir araştırma laboratuvarında analitik ve üretim ekipmanlarını da içereceğini belirtti.

 

Kaynak: ASML, Eindhoven'da yeni araştırma tesisi kuracak (evertiq.com)

 

4. ABD ve AB, Çin'in 'Piyasa Dışı Uygulamaları' ile Mücadele Etmek İçin Güçlerini Birleştirdi

ABD ve AB, ekonomik rakibi Çin'i ele geçirmek ve bu ay yapılacak bir toplantıda, piyasa dışı uygulamaları olarak görülen şeyleri kırmak için güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.

 

Washington ve Brüksel ayrıca, 30-31 Mayıs'ta İsveç'in Lulea kentinde düzenlenecek AB-ABD Ticaret ve Teknoloji Konseyi'nin (TTC) dördüncü baskısında yarı iletkenler ve diğer mallar üzerindeki ihracat kontrollerini koordine etme sözü verecek.

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ve diğer üst düzey yetkililer zirvede olacak.

 

Reuters tarafından görülen bir taslak bildiride, iki tarafın piyasa dışı uygulamaları ve ekonomik baskıyı ele alacağı ve şirketlerinin stratejik rakiplerinin giden yatırım destekleyici teknolojileriyle bağlantılı bilgilerini durdurma çabaları hakkında düzenli görüşmeler yapmayı hedeflediği belirtildi

 

Kaynak: ABD ve AB, Çin'in 'Piyasa Dışı Uygulamaları' ile Mücadele Etmek İçin Güçlerini Birleştirdi (asiafinancial.com)

 

5. ABD Üniversiteleri Yeni Bir Yarı İletken İşgücü İnşa Ediyor

CHIPS Yasası 50.000 yeni mühendis gerektirebilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde çip üretimini başlatmayı amaçlayan CHIPS ve Bilim Yasası, Mart ayında 50 milyar ABD dolarının parçaları için talep almaya başladı, ancak çip üreticileri zaten önceden hazırlanıyorlardı.

Bellek ve depolama yongası üreticisi Micron, New York'un kuzeyindeki yeni bir tesis için 100 milyar dolar kadar para ayırdığını açıkladı. Arizona'da halihazırda 12 milyar dolarlık bir fabrika inşa eden Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), ikinci bir tesisle yatırımı 40 milyar dolara çıkardı. Samsung, Austin, Teksas yakınlarında 17 milyar dolarlık bir fabrika planlıyor ve Eylül ayında Intel, Ohio'nun merkezinde 20 milyar dolar değerinde iki büyük yeni tesisin ilkinde temel attı.

ABD ekonomisi için heyecan verici olsa da, potansiyel bir sorun var: Endüstri, bu tesisleri çalıştırmak ve yapacakları çipleri tasarlamak için gereken nitelikli işgücünü nerede bulacak? Amerika Birleşik Devletleri bugün, Yarı İletken Endüstrisi Birliği tarafından Eylül 12'de yayınlanan bir rapora göre, 37'da yüzde 1990'den dünya çiplerinin sadece yüzde 2020'sini üretiyor. Uzmanlar, bu on yıllar boyunca yarı iletken ve donanım eğitiminin durgunlaştığını söylüyor. Ancak CHIPS Yasası'nın başarılı olması için, her fabrikanın iki yıllık ön lisans derecelerinden doktora derecesine kadar değişen eğitimlerle her çizgiden yüzlerce yetenekli mühendis ve teknisyene ihtiyacı olacak.

 

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mühendislik okulları şimdi bu yeteneği üretmek için yarışıyor. Üniversiteler ve topluluk kolejleri, yarı iletkenle ilgili müfredatlarını yeniliyor ve ABD dökümhanelerini işletmek için gereken personeli eğitmek için birbirleriyle ve endüstriyle stratejik ortaklıklar kuruyor. Purdue Üniversitesi'nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörü olan Peter Bermel'e göre, 20'nin sonunda yarı iletken endüstrisinde yaklaşık 000.2022 iş ilanı vardı. "Bu alanda sınırlı bir büyüme olsa bile, önümüzdeki beş yıl içinde en az 50.000 işe alıma daha ihtiyacınız olacak. Çabalarımızı gerçekten hızlı bir şekilde artırmamız gerekiyor."

 

Kaynak: ABD Üniversiteleri Yeni Bir Yarı İletken İşgücü İnşa Ediyor - IEEE Spectrum

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım