Yarı İletken Dünyasından Haberler - 09/11 - 15/11/2022

1. Semicon Europa Başlıyor

Sektörün en büyük fuarlarından birisi olan Semicon Europa, 15-18 Kasım 2022 tarihleri arasından Münih Almanya’da düzenleniyor.

 

Randevü ve davetiye için buraya tıklayın

 

2. Japonya’da 8 şirket çip üretimi için bir araya geldi

Hükümet, farklı sektörlerden 8 Japon üreticiyi yarı iletken çip konsorsiyumunda bir araya getirdi. 

 

Toyota Motor ve Sony Corp.’un da yer aldığı konsorsiyum “Rapidus” isminde yeni firma kuracak. Konsorsiyum liderliğindeki yeni firmayla 5 yıl içinde ileri düzey çip imalatının başlatılması hedefleniyor. 

 

İleri düzey çiplerden sürücüsüz otomobil, kuantum bilgisayar ve yapay zeka gibi sahalarda yararlanılacak.

 

Kaynak: Japonya'da 8 şirket çip üretimi için bir araya geldi - Son Dakika Türkiye ve Dünya Haberleri (shafaqna.com)

 

3. Almanya, Çin'in yarı iletken yatırımlarını engelliyor

Almanya'nın Çinli yatırımcıları engellemesiyle Berlin ve Pekin arasında gerginlik kızışıyor. Alman hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Çin'in iki yarı iletken yatırımını engelledi.

 

Almanya, Çin'in yarı iletken firmaları Elmos ve ERS Electronic'e yaptığı yatırımları engelledi çünkü Reuters'e göre, bu anlaşmaların hassas teknolojik bilgilerin Pekin'e gönderilmesine yol açacağından korkuyordu.

 

Kaynak: Almanya, Çin'in yarı iletken yatırımlarını engelledi - Karar (verdict.co.uk)

 

4. Vedanta yarı iletken fabrikasında üretim iki buçuk yıl içinde başlayacak: Anil Agarwal

Arabalarda, cep telefonlarında ve diğer elektronik cihazlarda kullanılan çipler şu anda Hindistan'da üretilmemektedir. Gujarat'taki yarı iletken ve teşhir üretim birimindeki üretimin temel atma töreninden sonraki iki buçuk yıl içinde başlayacağını söyledi.

 

Otomobillerde, cep telefonlarında ve diğer elektronik cihazlarda kullanılan yarı iletken çipler şu anda Hindistan'da üretilmemektedir. Vedanta ve Tayvanlı elektronik imalat devi Foxconn'un ortak girişimi, eyalette bir yarı iletken ve ekran üretim birimi kurmak için daha önce Gujarat hükümetiyle bir mutabakat zaptı imzaladı.

 

Vedanta-Foxconn, Gujarat'taki tesisi kurmak için 1.54.000 Rs yatırım yapacak, bu da bir lakh iş fırsatı yaratacak, başbakan Bhupendra Patel, MoU imzalandıktan sonra söylemişti.

 

1.54.000 crore'luk toplam yatırımdan, 94.000 Rs crore ekran üretim ünitesini kurmaya giderken, yarı iletken üretim tesisi için 60.000 Rs yatırım yapılacaktır.

 

Kaynak: Anil Agarwal - Vedanta yarı iletken fabrikasında üretim iki buçuk yıl içinde başlayacak: Anil Agarwal - Telegraph India

 

5. Silikon üzerine çok yakın kızılötesi InP QD lazer diyotlar

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (HKUST), 750nm dalga boyunda darbeli lasing ile (001) silikon üzerinde yetiştirilen, kızılötesine çok yakın, oda sıcaklığında ve 95 ° C'ye kadar elektriksel olarak pompalanan kuantum nokta (QD) lazerlerini göstermiştir [Wei Luo ve ark., Optics Express, v30, p40750, 2022].

 

Noktalar, alüminyum galyum arsenit (AlGaAs) bariyerlerine sahip bir galyum arsenit fosfit (GaAsP) kuantum kuyusunda (QW) indiyum fosfitten (InP) oluşuyordu. Ekip, görüntüleme, biyo-fotonik ve mekansal haritalama uygulamaları için potansiyel görüyor.

 

Araştırmacılar şunları söylüyor: "InP QD'leri basit üçlü GaAsP / AlGaAs QW sistemlerine gömmek, silikon üzerinde ~ 750nm'de emisyon dalga boyuna sahip verimli ve güvenilir bir ışık kaynağı sağlar ve kızılötesine yakın çeşitli uygulamalar için silikon fotoniklerle entegrasyona giden yolu açar."

 

Ekip şunları ekliyor: "650-750nm'de emisyon dalga boyuna sahip silikon üzerindeki InP QD lazerler nadiren araştırılıyor."

 

Kaynak: Silikon üzerine çok yakın kızılötesi InP QD lazer diyotlar (semiconductor-today.com)

 

6. Luminus, CFT-90-WDH soğuk beyaz LED'i piyasaya sürüyor

Aydınlatma pazarları için LED'ler ve katı hal teknolojisi (SST) ışık kaynakları tasarlayan ve üreten Sunnyvale, CA, ABD'deki Luminus Devices Inc, 6000K korelasyonlu renk sıcaklığı (CCT) etrafında merkezlenmiş kompakt bir monolitik soğuk-beyaz LED kaynağı olan CFT-90-WDH'nin lansmanını ve derhal kullanılabilirliğini (yetkili distribütörler aracılığıyla) duyurdu.

 

LED'ler, hem sürekli dalga (CW) hem de darbe genişliği modülasyonu (PWM) koşulları altında çok yüksek akımlarda (27A DC'ye kadar) sürülebilir ve 22.5A'da tipik 3200 lümen verebilir. Buna ek olarak, sağlam bir tasarıma ve 50.000 saatten fazla medyan ömrüne (L70 / B50) sahip son derece düşük termal dirençli bir yonga paketine sahiptirler.

 

Son olarak, penceresiz paket, büyük çaplı fiber demetlere veya hafif motorlara optimum bağlantı verimliliği için tasarlanmıştır.

 

Kaynak : Luminus, CFT-90-WDH soğuk beyaz LED'i piyasaya sürüyor (semiconductor-today.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım