Yarı İletken Dünyasından Haberler - 07/12 - 13/12/2022

1. Çip devleri, yarı iletken emisyonlarını azaltmak için yeni bir amaç için bir araya geldi

Intel, Micron, Samsung, SK Hynix, TSMC, AMD, Google ve Microsoft gibi şirketlerden oluşan Yarı İletken İklim Konsorsiyumu (SCC) üyeleri Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentindeki COP27 iklim konferansında oturumlar düzenleyecek.

 

Yarı iletken endüstrisinin karbon ayak izi büyük bir sorun olmaya devam ediyor; Yarı iletken üretimine güç sağlamak için yenilenebilir enerjinin artan kullanımına rağmen, donanım üretimi faaliyetleri, en büyük teknoloji firmalarının karbon üretimine hakim olmaya devam ediyor.

 

Kaynak: Çip devleri, yarı iletken emisyonlarını azaltmak için yeni bir amaç için bir araya geldi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri | Teknomers

 

2. Tata Group, Hindistan'da yarı iletken çipler üretecek, beş yılda 90 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor

Tata Group, elektrikli araçlar gibi gelişmekte olan endüstrilerde yeni projeler yaratmayı amaçlıyor. Grup, Tata Electronics bünyesinde yeni bir yarı iletken montaj test işi kurmayı planlıyor.

 

Kaynak: Tata Group to make semiconductor chips in India, invest $90 billion in five years: Report (news9live.com)

 

3. Tata Group’un girmeyi planladığı dış kaynaklı yarı iletken montajı ve testi nedir?

Montaj, test, işaretleme ve paketleme (ATMP) üniteleri olarak da adlandırılan Dış Kaynaklı Yarı İletken Montaj ve Test, dökümhanelerde yapılan silikon yongaları piyasaya sürülmeden önce paketleyip test ettikleri için yarı iletken üretiminde çok önemli bir rol oynamaktadır.

 

Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Natarajan Chandrasekaran, perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin yarı iletken işine girmeyi planladığını doğruladı. Tata Group, hassas bileşenlerin üretiminde uzmanlığa sahip bir yeşil alan girişimi olan Tata Electronics Private Limited (TEPL) altında, Dış Kaynaklı Yarı İletken Montaj ve Test (OSAT) kuracak. Montaj, test, işaretleme ve paketleme (ATMP) üniteleri olarak da adlandırılan OSAT, dökümhanelerde üretilen silikon yongaları piyasaya sürülmeden önce paketleyip test ettikleri için yarı iletken üretiminde çok önemli bir rol oynamaktadır.

 

Kaynak: Tata Grubu yarı iletken bizde ne yapacak? - BusinessToday

 

4. Japonya ve İngiltere, yapay zeka, yarı iletkenler konusunda dijital ortaklık başlattı

Japonya ve İngiltere, siber güvenlikten yapay zekaya kadar 14 alanda iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan dijital bir ortaklık başlattı ve bu girişimin "teknolojik ilerlemenin sınırında kalmayı" amaçladığını söyledi.

 

İşbirliği ayrıca, pandemi kaynaklı küresel kıtlığın otomobillerden temel bileşeni kullanan akıllı telefonlara ve dizüstü bilgisayarlara kadar geniş bir ürün yelpazesi için yarı iletken tedarik zincirlerinin esnekliğini artırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

Kaynak: Japonya ve İngiltere, yapay zeka, yarı iletkenler konusunda dijital ortaklık başlattı - The Mainichi

 

5. Coherent Corp, Kore pazarı için gelişmiş yarı iletken cihazlara odaklanmak için ETRI ve KAIST ortaklığa gidiyor

Malzeme, ağ oluşturma ve lazerlerde küresel bir lider olan Coherent Corp. (Nasdaq: COHR), bugün iki Kore kurumu, Elektronik ve Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü (ETRI) ve Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) ile gelişmiş elektronik ve fotonik cihazlarda işbirliğini teşvik etmek için bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.

 

Kaynak: Kore Pazarı için Gelişmiş Yarı İletken Cihazlara Odaklanmak için ETRI ve KAIST ile Tutarlı Ortaklar - Bugün Yarı İletken Endüstrisi - EIN Presswire (einnews.com)

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım