Yarı İletken Dünyasından Haberler - 04/01/2023 - 10/01/2023

1. Ticaret Birliği: Çip Krizinin Sonu Görünüyor

Son yılların çip kıtlığı neredeyse bitti, Amerikan endüstri birliği Tüketici Teknolojisi Derneği'nin (CTA) öngördüğü gibi.

 

Korona salgınından bilgisayar çiplerine olan muazzam talep azalıyor, diyor Las Vegas'taki CES teknoloji fuarının organizatörü CTA'dan araştırmacı Steve Koenig. Sonuç olarak, son derece uzun teslimat süreleri de yavaş yavaş normalleşiyor.

 

Bu gelişmeler, çip şirketlerinin daha fazla üretime yaptığı büyük yatırımlarla da ilgilidir. Bu, elektronik endüstrisi için iyi bir haber gibi görünüyor, ancak Koenig'in bir dezavantajı da olabileceğini düşünüyor. "Çip sıkıntısından olası bir arza geçiyoruz."

 

Korona salgını sırasında, diğer şeylerin yanı sıra dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonlarına olan talep, evden çalışma nedeniyle keskin bir şekilde arttı. Oyun bilgisayarlarına ve diğer eğlence biçimlerine de büyük ihtiyaç vardı.

 

Çip sıkıntısı daha sonra özellikle pandeminin başında siparişleri iptal eden ve daha sonra otomobil şirketleri üretimi artırmaya çalışırken kendisini kuyruğun arkasında bulan otomobil sektöründe hissedildi.

 

Kaynak: Ticaret Birliği: Çip Krizinin Sonu Görünüyor - CNN News

 

2. Küresel Çip Üreticileri, Gelir Artışını Artırmak için Start-up'ları Satın Almak İçin Milyarlarca Yatırım Yapmak İstiyor

KPMG, otomotiv yarı iletken gelirinin 2030'ların ortasına kadar yıllık 200 milyar dolara ulaşacağını ve 2040 yılına kadar 250 milyar doları aşacağını iddia ediyor.

 

Küresel teknoloji uzmanları, 2023 yılında ABD'deki yarı iletken endüstrisinin çok sayıda çatışmayla çevrili olacağını ve çeşitli zorlukların olacağını belirtti. Ancak, Biden yönetimi tarafından ABD CHIPS Yasası'nın serbest bırakılması, sektörün büyümesi için çok iyimser görünüyor. 15 milyar avroluk Avrupa CHIPS Yasası'nın başlatılmasıyla ilgili son tartışmalar yarı iletken endüstrisi için iyi bir denge sağlayacak.

 

Kaynak: Küresel Çip Üreticileri, Gelir Artışını Artırmak için Start-up'ları Satın Almak İçin Milyarlarca Yatırım Yapmak İstiyor (circuitdigest.com)

 

3. Nichia ve Infineon, Adaptif Sürüş Farları için Enerji Tasarruflu Mikro-LED Matris Çözümünü Piyasaya Sürüyor

Nichia Corporation ve Infineon Technologies, adaptif sürüş huzmeli farlar için yüksek çözünürlüklü bir mikro LED ışık motoru geliştirdi.

 

16.384 piksel mikro pikselli Işık Çözümü (μPLS), yüksek çözünürlüklü çözünürlüğü ve yüksek ışık çıkışı sayesinde daha geniş bir görüş alanı ve yoldaki tehlikelerin daha iyi algılanmasını sağlar. Ayrıca, belirli bir ışık deseni için yalnızca gerekli LED'leri etkinleştiren ve mevcut HD matris aydınlatma seçeneklerinden daha enerji verimli hale getiren entegre bir LED sürücü IC'sine sahiptir.

 

μPLS, Nichia'nın mikro-LED teknolojisini ve darbe genişliği modülasyon kontrolünü kullanarak 16.384 mikro-LED'in tümünü ayrı ayrı çalıştırabilen Infineon'un entegre LED sürücü IC'sini kullanır. Sürücü IC'si ayrıca her mikro-LED için sıcaklık kontrolünü izler ve sağlar ve entegre video arayüzleri video sinyallerinin yüksek hızda iletilmesini sağlar.

 

Kaynak: Nichia ve Infineon, Adaptif Sürüş Farları için Enerji Tasarruflu Mikro-LED Matris Çözümünü Piyasaya Sürüyor (circuitdigest.com)

 

4. Micross, RF ve mikrodalga ürün üreticisi KCB Solutions'ı satın aldı

Orlando, FL, ABD'deki Micross Components Inc (yüksek güvenilirliğe sahip havacılık ve savunma, uzay, tıbbi, enerji ve endüstriyel uygulamalar için çıplak kalıp ve görev açısından kritik mikroelektronik bileşenlerin ve hizmetlerin küresel bir sağlayıcısı), RF ve mikrodalga yüzeye monte mikro devreler ve melezler üreten Shirley, MA, ABD'nin KCB Çözümlerini satın aldı.

 

Satın alma, Micross'un tescilli Hi-Rel bileşen ürün portföyünü daha da genişletiyor. Boston, MA'daki Artemis Capital Partners'ın özel bir şirketi ve portföy yatırımı olan KCB Solutions, hem standart hem de özel formda kurşunlu ve kurşunsuz GaN / GaAs (galyum nitrür / galyum arsenit) RF ve mikrodalga anahtarları, zayıflatıcılar, amplifikatörler, çoklu çip ve fonksiyonel modüllerin tedarikçisi olarak kendini kanıtlamıştır.

 

KCB, uzay, havacılık ve stratejik savunma son pazarlarındaki uygulamalar için ürünler üretmektedir ve tasarım ekibi, birinci sınıf müşterilerin ve sistem düzeyindeki yüklenicilerin gereksinimlerine hizmet eden geniş deneyime sahiptir. Ürünler MIL-PRF standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır ve KCB'nin ABD merkezli işletme tesisi AS9100 kalite sertifikasına sahiptir.

 

Kaynak: Micross, RF ve mikrodalga ürün üreticisi KCB Solutions'ı satın aldı (semiconductor-today.com)

 

5. CLAP, CES 2023'te Organik İnce Film Transistör Uygulama Teknolojisini Tanıttı

Organik yarı iletkenler ve ekranlar için malzeme ve parçalar konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan CLAP, 5-8 Ocak tarihleri arasında dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve bilgi teknolojileri fuarı CES 2023'e katılıyor.

 

CES 2023'te CLAP, OLED Mobile büyük ekran parmak izi ve şeffaf Micro LED'in OTFT uygulamalarını sergilemek için IoT Altyapı Sektöründe (Kore Sensör Pavyonu, Stand No. 10824) bir sergi standı hazırlıyor.

 

Alman BASF'den OTFT malzeme patentlerini ve teknolojilerini aldıktan sonra, CLAP kendi organik yarı iletken araştırma fabrikasına sahip ve aktif olarak uygulama ürünleri geliştiriyor.

 

Kaynak: CLAP, CES 2023'te Organik İnce Film Transistör Uygulama Teknolojisini Tanıttı - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım