Yarı İletken Dünyasından Haberler - 03/05/2023 - 09/05/2023

1. GaN Systems, Data Center World 2023'te ürünlerini sergiliyor

Ottawa, Ontario, Kanada'daki GaN Systems Inc (güç dönüştürme ve kontrol uygulamaları için galyum nitrür bazlı güç anahtarlama yarı iletkenlerinin fabless geliştiricisi), Austin, Teksas'taki Data Center World 2023 konferansında (8-11 Mayıs) GaN çözümlerini sergiliyor ve 'GaN ile Veri Merkezinde Verimlilik ve Karlılık' sunuyor.

 

Veri merkezleri şu anda dünya enerji kullanımının% 2'sini oluşturuyor ve sürekli artan maliyetler var. Bu eğilimleri dengeleyerek, veri merkezindeki her 10 raf seti için GaN tabanlı güç kaynakları, kârı 3 milyon dolar artırabilir, veri merkezi işletme giderlerini azaltabilir ve CO'yu azaltabilir2 emisyonların yılda 100 metrik tondan fazla olduğu tahmin edilmektedir.

 

Data Center World'de GaN Systems, veri merkezlerinin karlılığı artırmasına, işletme maliyetlerini düşürmesine ve enerji tüketimini azaltmasına olanak tanıyan güç kaynağı birimi (PSU) çözümlerini sergiliyor. GaN Systems transistörleri ile geliştirilen güç kaynakları, eski PSU'ların iki katı güç yoğunluğuna sahiptir ve veri merkezlerinde% 20'ye kadar enerji tasarrufu sağlar.

 

Kaynak: GaN Systems, Data Center World 2023'te ürünlerini sergiliyor (semiconductor-today.com)

 

2. Infineon, Dresden'deki yeni fabrikası için temel atıyor

Brüksel, Berlin ve Saksonya'dan siyasi liderlerle birlikte Dresden'de yeni bir fabrikanın temelini attı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya Federal Başbakanı Olaf Scholz, Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer ve Dresden Belediye Başkanı Dirk Hilbert, Infineon CEO'su Jochen Hanebeck ile birlikte sembolik olarak inşaat çalışmalarını başlattı. Beş milyar Euro'luk yatırım hacmiyle yeni tesis, Infineon'un tarihindeki en büyük tek yatırımdır.

 

Hanebeck, "Bu çığır açan ile Infineon, toplumumuzun yeşil ve dijital dönüşümüne önemli bir katkı sağlıyor" dedi. "Küresel yarı iletken talebi, yenilenebilir enerjilere, veri merkezlerine ve elektromobiliteye olan yüksek talep göz önüne alındığında güçlü ve kalıcı bir şekilde büyüyecek. Yeni tesisimiz, on yılın ikinci yarısında müşterilerimizin taleplerine cevap verecektir. Birlikte, karbonsuzlaştırmayı ve dijitalleşmeyi destekliyoruz."

 

Von der Leyen, "Jeopolitik risklerin arttığı zamanlarda, Infineon'un Dresden'deki yarı iletken üretimine büyük yatırımlar yapması Avrupa için harika bir haber" dedi. "Mikroçiplere olan talep hızla artmaya devam edeceği için Avrupa'da bu tür projelere daha fazla ihtiyacımız var. AB Komisyonu ve üye ülkeler, dijital alanda daha güçlü ve daha esnek bir Avrupa yaratmak için önümüzdeki birkaç yıl içinde Avrupa Çip Yasası kapsamında 43 milyar avroyu harekete geçiriyor."

 

"Çipler, rüzgar çiftliğinden şarj istasyonuna kadar her türlü temel dönüşüm teknolojisinin temelidir. Infineon'un Almanya'da devam eden yatırımlarını memnuniyetle karşılıyoruz ve böylece ülkemizi dünyanın en önemli yarı iletken lokasyonlarından biri olarak daha da güçlendiriyoruz "dedi. "Dresden'de üretilen çipler, işlerin güvence altına alınmasına yardımcı oluyor ve orta ölçekli şirketlerden büyük şirketlere kadar endüstrimizi daha esnek hale getiriyor. Dresden, yeşil teknolojilere yaklaşan yatırımlar için gerekli olan bileşenlerin oluşturulduğu yerdir. "

 

Kretschmer, "Infineon'un yatırımı Avrupa, Almanya ve Saksonya'yı ekonomik bir konum olarak güçlendirecek" diyor. "Yeni tesisin inşası Dresden'de hem güvence altına alacak hem de yüksek değerli işler yaratacak. Aynı zamanda, Silikon Saksonya'nın küresel yarı iletken endüstrisi için bir uzmanlık merkezi olarak çekiciliği artmaktadır. Saksonya eyaleti yıllardır bilime yatırım yaparak bu eşsiz ekosistemi destekliyor."

 

Buna ek olarak, Infineon'un yatırımı, karbonsuzlaştırma ve dijitalleşmeyi yönlendiren yarı iletkenlerin üretim temelini güçlendiriyor. Analog/karışık sinyal bileşenleri güç kaynağı sistemlerinde, örneğin enerji tasarruflu şarj sistemlerinde, küçük otomotiv motor kontrol ünitelerinde, veri merkezlerinde ve Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarında kullanılır. Güç yarı iletkenlerinin ve analog/karışık sinyal bileşenlerinin etkileşimi, özellikle enerji tasarruflu ve akıllı sistem çözümleri oluşturmayı mümkün kılar.

 

Kaynak: Infineon, Dresden'deki yeni fabrikası için çığır açıyor - Sizin için Yarı İletken (semiconductorforu.com)

 

3. Wolfspeed ve ZF, silikon karbür yarı iletken teknolojisini optimize etmek için Almanya'nın Nürnberg Metropolitan Bölgesi'nde Ar-Ge merkezi açacak

Bu yılın başlarında duyurdukları stratejik ortaklıklarının bir parçası olarak, yeni nesil mobilitenin önde gelen küresel teknoloji şirketi ZF ve Silikon Karbür teknolojisinde küresel lider Wolfspeed Inc., bugün Nürnberg Metropolitan Bölgesi'nde Silisyum Karbür güç elektroniği için ortak bir Avrupa Ar-Ge merkezi kurma planlarını açıkladı.

 

Yeni ortak araştırma tesisi, Alman federal hükümeti ve Bavyera bölgesel hükümeti tarafından destekleniyor. Ensdorf, Saarland'da planlanan Wolfspeed Silisyum Karbür çip fabrikası gibi, yeni merkezin finansmanı da AB'nin Ortak Avrupa Çıkarlarının Önemli Projesi (IPCIE) programı kapsamında Avrupa Komisyonu'nun onayına tabidir. İlgili makamların, özellikle de antitröst makamlarının önceden onayı da gereklidir. Amaç, iki tesisi yeni bir Avrupa Silisyum Karbür teknoloji ağının temel taşı olacak şekilde geliştirmektir. İnşaat, bu yılın ilerleyen zamanlarında beklenen her iki proje için de IPCIE finansman onayı alındıktan sonra başlayacak. İşbirliğinin amacı, Silisyum Karbür sistemleri, ürünleri ve uygulamaları için çığır açan yenilikler geliştirmek, modülden komple sistemlere kadar tüm değer zincirini kapsayacak ve böylece pazara sunma süresini önemli ölçüde azaltacaktır. Ortak araştırma merkezi, tüketici, ticari, tarımsal ve endüstriyel araçlar da dahil olmak üzere tüm mobilite segmentlerinin yanı sıra endüstriyel ve yenilenebilir enerji pazarlarındaki gereksinimleri de hedefleyecek. İşbirliği, daha yüksek verimlilik, artan güç yoğunluğu ve elektrifikasyon çözümlerinin daha yüksek performansı gibi iyileştirmeleri teşvik etmeyi amaçlıyor. Wolfspeed'in silisyum karbür uzmanlığı ve ZF'nin tüm mobilite segmentlerine erişimi, yeni teknolojilerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde geçişine olanak tanır.

 

ZF ve Wolfspeed, kapsamlı bir Avrupa Silisyum Karbür teknoloji ağı oluşturmak için bilimsel ve endüstriyel topluluklardan diğer önde gelen kuruluşlarla ortaklık kuruyor. Bu amaçla ZF, Avrupa Güç Elektroniği Merkezi (ECPE) üyeliğini kullanacak ve Avrupa düzeyinde önemli araştırma sonuçlarını paylaşacaktır. Zamanla araştırma merkezinin elektronik ve yarı iletken bir kampüse dönüşmesi planlanmaktadır.

 

ZF CEO'su Dr. Holger Klein, "Araştırma merkezi, AB'deki enerji ve mobilite geçişi için olağanüstü öneme sahip ve Avrupa'nın stratejik hedeflerini destekliyor" diyor. "Ek olarak, Silisyum Karbür teknolojisinin optimize edilmesi endüstriyel dönüşümü ilerletiyor ve Avrupa tedarik zincirlerinin bağımsızlığını güçlendiriyor."

 

Kaynak: Wolfspeed ve ZF, silikon karbür yarı iletken teknolojisini optimize etmek için Almanya'nın Nürnberg Metropolitan Bölgesi'nde Ar-Ge merkezi açacak | Otomotiv Dünyası (automotiveworld.com)

 

4. Greene Tweed Kore'de Yeni Tesis Açacak

Yüksek performanslı termoplastiklerin, kompozitlerin, contaların ve mühendislik bileşenlerinin küresel bir üreticisi olan Greene Tweed, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do, Kore Cumhuriyeti'nde yeni bir üretim tesisi için yatırım planlarını açıkladı.

 

Greene Tweed, küresel yarı iletken endüstrisinin sürekli büyümesini desteklemek için Kore'ye yatırım yapıyor. Şirket, sürekli olarak güvenilir performans sağlayan ve en zorlu spesifikasyonları ve standartları karşılayan en yaygın olarak benimsenen ve gelişmiş elastomer contalardan bazılarını üretmeyi planlamaktadır. Tesisin 2024 yılının başlarında üretime başlaması bekleniyor. Yeni üretim tesisi, Greene Tweed'in küresel kapasiteyi artırmasını, iş sürekliliği planlarını geliştirmesini ve küresel müşterileri için teslim sürelerini ve yanıt verme hızını iyileştirmeye yardımcı olmasını sağlayacak.

 

"Greene Tweed, şirketin uzun vadeli operasyonel yeteneklerini, inovasyonun genişlemesini ve müşterilerin büyümesini desteklemesini sağlayan büyümeye sürekli yatırım yapma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Bu yeni Kore üretim tesisi, müşterilerimizin teknoloji yol haritalarını ve büyüme planlarını mümkün kılmaya yardımcı olacak, "diyor Başkan ve CEO Magen Buterbaugh.

 

Kaynak: Greene Tweed Kore'de Yeni Tesis Açacak - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

 

5. Tayvan 'CHIPS Yasası' kesinleşme için geri sayıma girdi

Resmi kaynaklara göre, Tayvan'ın "CHIPS Yasası" olarak bilinen Tayvan'ın hükümet liderliğindeki teşviklerinin yerel çip üretim sektörü için onaylanması son aşamasına girdi.

 

Şirketler ve bireyler, mevzuatın resmi adı olan Endüstriyel İnovasyon Statüsü'nün 10-2. Maddesinde önerilen değişiklikler hakkında Mayıs ayı sonuna kadar Tayvan Ekonomik İşler Bakanlığı'na (MOEA) görüş bildirebilirler.

 

Politikanın temel amacı, Tayvanlı üreticilerin küresel sanayi zincirindeki kilit konumlarını korumalarına yardımcı olacak ve Tayvan'a önemli endüstrilerde küresel bir rekabet avantajı sağlayacak yüksek değerli ekipman ve Ar-Ge'ye daha fazla yatırım yapmalarını teşvik etmektir.

 

Maliye Bakanlığı'na (MOF) danıştıktan sonra, MOEA, vergi teşviklerine başvurmayı uman şirketler için, Ar-Ge'de asgari yıllık 6 milyar NT $ (194.68 milyon ABD Doları) harcama da dahil olmak üzere belirli eşikler önerdi, Ar-Ge, yıllık satışların en az% 6'sını ve gelişmiş proses üretimi için kullanılan ekipmana minimum 10 milyar NT $ harcama yapmalıdır.

 

Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi (NSTC) tarafından yapılan bir ankete göre, 1.000'den fazla çalışanı olan Tayvanlı şirketler 496 yılında Ar-Ge'ye 36,2021 milyar NT $ harcadı. Anket ayrıca, Ar-Ge harcamalarının% 70'inin 1.000'den fazla çalışanı olan şirketlerden geldiğini tespit etti. Kaynaklar, Tayvan merkezli elektronik şirketlerinin çoğunun MOEA tarafından belirlenen eşiği çok aşması gerektiğini söyledi.

 

Bu tercihli politikaların TSMC için özel olarak hazırlandığı yönündeki eleştirilerden kaçınmak için, taslak, bir şirketin olgun proses teknolojilerinin yenilikçi uygulamaları için Ar-Ge'ye yatırım yapması ve dünya lideri teknolojilere yatırım yapmasa bile ilgili gereklilikleri karşılaması durumunda vergi indirimlerinden yararlanabileceğini belirtmektedir.

 

Kaynak: Tayvan 'CHIPS Yasası' kesinleşme için geri sayıma girdi (digitimes.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım