Yarı İletken Dünyasından Haberler - 02/11 - 08/11/2022

1. Biden, Carlsbad'daki Viasat fabrikasında, yarı iletken üretimini ABD'ye geri getirmek için yasayı tanıtan bir konuşma yaptı.

Konuşmada 52 milyar dolarlık CHIPS ve Bilim Yasası'na odaklanıldı ve ABD'de daha fazla yarı iletken üretimini teşvik etme çalışmalarını tanıttı. CHIPS ve Bilim Yasası, ABD'deki yarı iletken üretimine yönelik sübvansiyonlarda 39 milyar dolar ve sermaye harcamaları için yüzde 25'lik bir yatırım vergisi kredisi veriyor. Mevzuat ayrıca teknoloji araştırması ve işgücü geliştirme için 13,2 milyar dolar ayırıyor.

 

Biden, yasanın "Amerika'da yarı iletkenler yapma çabalarımızı güçlendireceğini" söyledi. Ülke genelinde özel sektör yatırımlarında muazzam bir tepkiyi teşvik etti.

 

Kaynak: Biden, Carlsbad'daki Viasat'ta yarı iletken üretimini ABD'ye geri getirmek için yasayı tanıtan bir konuşma yapıyor – Greeley Tribune

 

2. Yabancı Yatırımcılar Kore EV Batarya ve Yarı İletken Hisse Senetlerini Satın Alıyor.

Yabancı yatırımcılar Güney Kore EV batarya ve yarı iletken hisse senetlerine yatırımlarını artırırken, Çin borsasındaki yatırımlarını azaltıyor. 4 Ekim'den 4 Kasım'a kadar, KOSPI'deki net alımları 4.5425 trilyon won'a yükseldi. Referans olarak, aynı pazardaki net satışları bu yılın ilk yarısında 16 trilyon won olarak gerçekleşti. KOSPI, Ocak-Eylül ayları arasındaki yüzde 21'lik düşüşün ardından bir aylık dönemde yüzde 9 yükseldi.

 

Kaynak: Yabancı Yatırımcılar Kore EV Akü ve Yarı İletken Hisse Senetleri Satın Alıyor - Businesskorea

 

3. Yarı İletken İklim Konsorsiyumu Temsilcileri 2022 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP27) Sırasında Sunum Yapacak.

10 Kasım'da Hotel Steigenberger Alcazar'da 08:30-10:00 saatleri arasında SCC İklim Çözümleri İşbirliği başlıklı panelde, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un açılış konuşmaları ile ASM, ASMPT, Samsung Electronics ve Schneider Electric de dahil olmak üzere SCC kurucu üyeleri, yarı iletken değer zincirinde işbirliğinin, şeffaflığın ve raporlamanın önemini tartışacak.

 

SEMI Sürdürülebilirlik Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve McKinsey & Company Kıdemli Ortağı Mark Patel de toplantıda konuşacak.ASM, ASMPT, Samsung Electronics ve Schneider Electric temsilcileri de9 Kasım'da COP27 Mavi Bölgesi'nde 15:00-16:00 saatleri arasındaYarı İletken İklim Konsorsiyumu Hırsı 1,5'e Yönelik panel tartışmasına katılacak.

Kaynak: 2022 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP27) Sırasında Yarı İletken İklim Konsorsiyumu Temsilcileri Sunacak - Bugün Yarı İletken Endüstrisi - EIN Presswire (einnews.com)

 

4. Tayvan ve Çin, Yarı İletken Endüstrisinde Güney Kore'yi Geride Bırakıyor.

Kore Endüstriyel Ekonomi ve Ticaret Enstitüsü (KIET), 3 Kasım'daki raporunda, Güney Kore yarı iletken endüstrisinin rekabet edebilirlik puanının 1 ila 100 arasında bir ölçekte 71 olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Japonya, Çin ve Avrupa Birliği'ninkilerin sırasıyla 96, 79, 78, 74 ve 66 olduğunu söyledi.

 

"Güney Kore'nin puanı, bellek yongası segmentinde 87 kadar yüksek, ancak bellek dışı 63'teki puanı, altı bölgeninkiler arasında en düşük seviyede" dedi ve ekledi: "Endüstri ve hükümetin bellek dışı çip tasarımı ve Ar-Ge'ye daha fazla odaklanması gerekiyor."

 

"Tasarım kısmına gelince, endüstriyel kümelenme oluşumu ile birlikte talebi yansıtan pazar genişlemesi gereklidir" diyen raporda, "Dökümhane alanında, daha fazla dökümhane-fabless işbirliğine dayalı büyüme isteniyor" denildi.

 

Ayrıca, ithalat ikamesinin ekipman ve malzeme üretiminde iyi bir şekilde devam ettiğini ve mevcut hızın daha fazla sanayi içi ve sanayi arası işbirliğine dayanarak sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: Tayvan ve Çin, Yarı İletken Endüstrisinde Güney Kore'yi Geride Bırakıyor - Businesskorea

 

5. Nvidia, Çin için ABD ihracat kontrollerini karşılayan yeni gelişmiş çip sunuyor.

Ağustos ayının sonlarında, Nvidia ve Advanced Micro Devices Inc ( AMD ), Nvidia'nın veri merkezi çipi A100 de dahil olmak üzere gelişmiş yongalarının ABD Ticaret Bakanlığı tarafından ihracat kontrol listesine eklendiğini söyledi.

 

Nvidia A800, A100'ün yerine kullanılabilir ve her ikisi de GPU'lar veya grafik işlem birimleridir. Nvidia, yeni çip hakkında Ticaret Bakanlığı'na danışıp danışmadığı konusunda yorum yapmayı reddetti. Büyük sunucu üreticilerinin en az iki Çinli web sitesi, ürünlerinde A800 çipini sunuyor. Bu ürünlerden biri daha önce promosyon malzemesinde A100 çipini kullanmıştı.

 

Kaynak : Özel: Nvidia, Çin için ABD ihracat kontrollerini karşılayan yeni gelişmiş çip sunuyor | Reuters

 

6. Huawei, 2023'te Kendi Geliştirdiği Kirin Yonga Setlerinin Söylentilerini Reddetti.

Huawei tarafından geliştirilen Kirin çiplerinin özellikleri hakkında kesin bir bilgi yok, ancak Akıllı Otomotiv Çözümü BU'nun CEO'su Tüketici BG CEO'su Richard Yu, Huawei'nin 2023'te "taht" a döneceğini ve bunun da Kirin çiplerinin gelecek yıl geri dönme olasılığını artırdığını bir kereden fazla belirtti.

Çip tedariki kesildikten sonra, Huawei sadece Hubble aracılığıyla bir endüstri yatırım zinciri kurmakla kalmadı, aynı zamanda RISC-V, çip istifleme teknolojisine dayanan Huawei Da Vinci AI Çip Mimarisini geliştirdi ve 5G RF yongalarının, optik çiplerin ve daha fazlasının Ar-Ge'sinde işbirliği yaptı. Teknoloji devi, Çin'in çip endüstrisi zincirinin gelişimini teşvik etmek için çabalıyor.

 

Kaynak : Huawei, 2023'te Kendi Geliştirdiği Kirin Yonga Setlerinin Söylentilerini Reddetti - Pandaily

 

7- Seoul Semi, Almanya'daki yüksek güçlü LED patent davasını kazandı.

Güney Koreli LED üreticisi Seoul Semiconductor Co Ltd, Almanya'daki yüksek güçlü LED'lerin küresel elektronik bileşenler distribütörüne karşı patent ihlali davasında bir zafer daha kazandı. Bu, Seul'ün patent davalarındaki başarı rekorunu sürdürüyor. Son dört yılda Seul, cep telefonları, elektronik ev aletleri ve genel aydınlatma ürünleri de dahil olmak üzere ihlal edici ürünlerin satışına karşı Avrupa'da sekiz ihtiyati tedbir kararı aldı.

 

Kaynak : Seoul Semi, Almanya'daki yüksek güçlü LED patent davasını kazandı (semiconductor-today.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım